Ostalo / Grad Zadar

Priopćenje

Grad Zadar o zoni Crno: Glavni i izvedbeni projekt završeni do jeseni

Grad Zadar o zoni Crno: Glavni i izvedbeni projekt završeni do jeseni

Povodom novinskog teksta objavljenog u srijedu, 4. travnja 2012. godine u kojemu se na uznemirujući način netočno obavještava javnost o Gospodarskoj zoni Crno, iz Ureda gradonačelnika Zvonimira Vrančića dostavljena nam je informacija vezana uz taj kapitalni zadarski razvojni projekt.

Priopćenje donosimo u cjelosti:

''S obzirom na objavljenu ''šokantnu" informaciju kako su propali snovi o megaposlovnoj zoni Crno jer Grad Zadar nije platio Hrvatskim šumama 2,7 milijuna kuna za izdvajanje tog područja iz šumskogospodarske osnove te su Hrvatske šume pokrenule inicijativu za poništenjem rješenja o dodjeli terena, treba istaknuti sljedeće:

U neposrednom kontaktu s odgovornom osobom Hrvatskih šuma d.o.o., predsjednikom Uprave gosp. Ivanom Pavelićem, postignut je službeni dogovor po kojemu se Grad Zadar obvezao izvršiti plaćanje prema Hrvatskim šumama d.o.o. u šest obročnih uplata do 30. rujna 2012. godine.

Grad Zadar užurbano provodi sve poslove potrebne za uspostavu Gospodarske zone Crno. Trenutno, u tijeku je izrada Glavnog i Izvedbenog projekta čiji se završetak očekuje početkom jeseni, a što ujedno omogućava i početak ulaganja u tu zonu.

Na koncu, još jednom treba istaknuti kako se prema obavljenim službenim razgovorima s predsjednikom Uprave Hrvatskih šuma d.o.o. ni na koji način ne dovodi u pitanje projekt Gospodarske zone Crno''.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.