Ostalo / Grad Zadar

Ulaganja u kapacitete vrtića

Joso Nekić: Povećali smo standard boravka djece u vrtićima

Joso Nekić: Povećali smo standard boravka djece u vrtićima

Grad Zadar u posljednjih pet godina povećao je standarde vrtića, a ulaganja i opremanje vrtićkih objekata nastavljaju se i ove godine

Dječji vrtić ''Latica'' do sljedeće pedagoške godine trebao bi useliti u nove prostorije, koje se nalaze u sklopu Centra Mocire. Grad Zadar u ovoj investiciji sudjeluje s iznoom od 10.500.000 kuna, a tome treba pridodati i sredstva za opremanje prostora i uređenje pristupnih cesta i drugih elemenata komunalne infrastrukture.

Prema riječima pročelnika gradskog Odjela za školstvo, Jose Nekića, od pedagoške godine 2005./2006. do 2011./2012. u Zadru je kapacitet vrtića povećan za 18 odgojnih skupina. Prosječan broj djece u skupinama u pedagoškoj godini 2005./2006. bio je 27, a u pedagoškoj godini 2011./2012. iznosi 21 dijete, što svjedoči o povećanom standardu boravka djece u vrtićima.

U tom je periodu u potpunosti rekonstruiran i nadograđen područni objekt Ciciban. U vrtiću je bilo smješteno 5 odgojnih skupina, a poslije nadogradnje 10 odgojnih skupina. Pored toga nadograđen je prostor za upravne prostorije nove ustanove DV Sunce i prostor za središnju kuhinju. Za izgradnju, uređenje i opremanje vrtića Grad je izdvojio 10.500.000 kuna.

Na području MO Crno obnovljena je i u potpunosti rekonstruirana zgrada društvenih prostorija u kojima je osiguran prostor za 1 odgojnu skupinu (PO Tratinčica). Samo za opremu vrtića izdvojeno je 500.000 kuna.

U stambenoj zgradi na Smiljevcu kupljen je poslovni prostor te uređen i opremljen za 4 odgojne skupine. Vrijednost prostora, te uređenje i opremanje iznosili su 3.400.000,00 kuna.

Područni objekt Vladimir Nazor rekonstruiran je u potpunosti te su stvoreni uvjeti za 2 odgojne skupine u primarnom 10-satnom programu. Za uređenje i opremu izdvojeno je 550.000 kuna.

Dječji vrtić Grigor Vitez u kojem su bile smještene 3 odgojne skupine srušen je i izgrađen potpuno novi vrtić sa 7 odgojnih skupina. U sklopu radova potpuno je uređen i ograđen okoliš vrtića. Ukupna vrijednost radova i opremanja iznosila je 12.000.000 kuna.

U prizemlju postojeće zgrade na Višnjiku za vrtić je uređeno prizemlje i osiguran prostor za 5 odgojnih skupina. Vrijednost radova i opreme iznosila je 3.500.000 kuna.

Uz izgradnju, dogradnju i opremanje novih kapaciteta Grad je ulagao značajna sredstva za nabavu didaktičke opreme i uređenje postojećih područnih objekata. Kao ilustraciju brige Grada za stanje u vrtićima ističemo Područni objekt Vruljica. Za sanaciju, opremanje, rekonstrukciju središnje kuhinje (HASAP) i uređenje dvorišta uloženo je 2.000.000 kuna.

Tijekom 2011. godine započeli u radovi na dogradnji područnog vrtićkog objekta Bokanjac kojem će se kapaciteti povećati za dvije odgojne skupine, a vrijednost radova i opreme procjenjuje se na 3.500.000 kuna. Otvaranje vrtića predviđeno je za početak nove pedagoške godine. Također, započeli su radovi na izgradnji zgrade društvene namjene na području MO Kožino u kojoj će biti osiguran prostor za jednu odgojnu skupinu. Vrijednost potrebne opreme procjenjuje se na 300.000 kuna. Otvaranje vrtića predviđeno je za početak nove pedagoške godine.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.