Ostalo / Grad Zadar

Gaženica i Poliklinika idu dalje

U državnom proračunu predviđen kapitalni projekt grada Zadra

U državnom proračunu predviđen kapitalni projekt grada Zadra

Gradonačelnik Zadra, Zvonimir Vrančić, izražava zadovoljstvo planovima iz državnog proračuna koji su, unatoč rezovima na razini države, obuhvatili najznačajniji projekt na našem području – luku Gaženica

U izgradnju luke Gaženica ove godine iz državnog proračuna predviđeno je ulaganje u iznosu od 37 milijuna kuna više nego u 2011., odnosno 94,3 milijuna kuna, a isti iznos izdvojio bi se i u 2013. i 2014. godini.

Za dovršenje Centra za rehabilitaciju i odgoj mladih i djece s posebnim potrebama Mocire u proračunskom dijelu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta predviđeno je 4 milijuna kuna, a tome treba pridodati još 100 tisuća kuna za opremanje, koje planira uložiti Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Gradonačelnik Zadra, Zvonimir Vrančić, izražava zadovoljstvo planovima iz državnog proračuna koji su, unatoč rezovima na razini države, obuhvatili najznačajniji projekt na našem području - luku Gaženica.

''S obzirom na sve, mislim da moramo biti jako zadovoljni što je država podržala naš krucijalni projekt - Gaženicu. Očekujemo intenzivniji rad na Poliklinici. Čini mi se da su sve peripetije otklonjene. Izvođač radova nastavit će s gradnjom i nadam se da je to konačno.

Ovih dana započinju i radovi na promjeni dijelova uređaja za pročišćavanje zraka na Smiljevcu, koji bi trebali trajati oko tjedan do dva'', kazao je gradonačelnik.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.