Ostalo / Grad Zadar

Iz gradske vijećnice

Gradsko vijeće potvrdilo: Peronja i dalje direktor Odvodnje

Gradsko vijeće potvrdilo: Peronja i dalje direktor Odvodnje

Gradski vijećnici su prihvatili imenovanje direktora Odvodnje, Grge Peronje, koji se jedini prijavio na natječaj i zadovoljio sve uvjete, te ostvario mandat od 4 godine. Klub SDP-a nije se složio s ovom odlukom.

''Onaj tko vodi gradsku tvrtku trebao bi biti svjestan da treba biti na usluzi građanima koji ga i plaćaju. Peronja se s pozicije moći ponaša suprotno-omalovažava, vrijeđa, ponižava, izruguje se ljudima kojima je život loš zahvaljujući njemu. Bahat je i bezobrazan, ljudima govori da ne žive kod tvornice čokolade i da se odsele ako im smrdi. Problem pročišćavaća nema kraja. Ishod je neizvjestan'', kazala je Irena Dragić.

''U ovoj situaciji mi smrdi to što Peronja nije imao protukandidata. Imamo velik broj nezaposlenih inžinjera u Zadru. Ljudi su izgubili volju da se barem inate'', izjavila je Vesna Sabolić.

Rasprava oko djelovanja Grge Peronje se poprilično oduljila, pa su se na govornici ''izredali'' brojni vijećnici, pa i predsjednik Vijeća, Živko Kolega.

On je podsjetio da su natječaj za projekt pročišćivaća raspisale Hrvatske vode, a ne gradsko vijeće. Vijećnici opozicije neprestano su se vraćali na problem koji ne prestaje izazivati pažnju javnosti, a odnosi se na nepodnošljiv smrad uređaja. Nakon vijećnika, završnu riječ prije glasanja imao je gradonačelnik.

''U Zadru je puno napravljeno u sustavu Odvodnje. I Hrvatske vode i Svjetska banka prilikom svih svojih rezimea uvijek ističu grad Zadar za dobar primjer. Na prvom smo mjestu za buduće poslove. Uređaj Smiljevac je dobar kada govorimo o pročišćavanju otpadnih voda, to pokazuju sve provedene analize. Na njemu ne valja jedino to pročišćavanje zraka koji bi trebali riješiti, a on košta oko 2 milijuna kuna'', zaključio je gradonačelnik. Iako je oporba bila protiv novog mandata Grge Peronje, nadglasali su ih vijećnici Kluba HDZ-a i koalicije, pa je Peronji mandat odobren.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.