Ostalo / Grad Zadar

Veleposlanik Njemačke u Zadru

Njemački ulagači zainteresirani za luku Gaženica

Njemački ulagači zainteresirani za luku Gaženica

Sastanak s gostima iz Njemačke donio je konstataciju suradnje u brojnim poljima

Gradonačelnik Zvonimir Vrančić, zajedno s dogradonačelnicima Draženom Grgurovićem i Darkom Kasapom, danas je u Maloj vijećnici primio veleposlanika Njemačke, Bernda Fichera, te Manfreda Nürnbergera iz Humanitarnog akcijskog kruga iz Topena u Njemačkoj pokrajini Bavarska.

Tijekom sastanka dotakli su se brojnih tema, od kojih treba istaknuti turizam, u kojem će se razvijati suradnja i povezanost stalnim avionskim linijama koji otvaraju mogućnost boravka gostiju u postsezoni.

Njemački ulagači zainteresirani su za luku Gaženica, potvrdio je veleposlanik Fischer. Gradonačelnik je svojim gostima predstavio projekt i konstatirana je daljnja suradnja i na tom polju.

Ono što je istaknuo veleposlanik Savezne Republike Njemačke odnosi se na ulazak hrvatske u Europsku uniju. Fischer je uvjeren kako će se tada našoj državi, pa tako i Zadru, otvoriti brojne mogućnosti.

'Uvjeren sam kako će mnogi zbog budućih naraštaja glasati za ulazak Hrvatske u Europsku uniju. Nakon ratifikacije, ostvarit će se nebrojene šanse za Hrvatsku i Zadar. Vaši proizvodi i potencijali biti će prepoznati diljem Europe', smatra Fischer.

Njemački turisti dolazit će ne samo radi sunca i mora, već aktivnosti koje se ostvaruju tijekom studenog i prosinca, kazao je Fischer.

Obitelj Nürnberger u nekoliko je navrata boravila u našoj županiji i ostvarila niz humanitarnih akcija, među kojima su pomoć Psihijatrijskoj bolnici na Ugljanu, klinici za ovisnike nedaleko Zadra, a danas su otvorili vrtić u Bibinjama, te će se tijekom dana susresti sa zadarskom HVIDR-om.

Riječ je o volonterima koji se, kako kaže Nürnberger , osjećaju ponosni i stetni što mogu pomoći. HVIDRI će donirati sredstva za kupnju mini-busa u vrijednosti od 20 000 eura.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.