Ostalo / Intervjui

Intervju uoči zadarskog koncerta

Hus (Parni valjak): Morate se potpuno predati publici - mi to radimo sve ove godine!

Hus (Parni valjak): Morate se potpuno predati publici - mi to radimo sve ove godine!

Parni valjak priprema se za novi ''unplugged'' susret sa zadarskom publikom. Ovaj bend koji je poput vina - što stariji to bolji, nastupa u klubu Arsenal 24. veljače, a mi smo porazgovarali s glazbenikom i producentom Huseinom Hasanefendićem - Husom!

Iza vas je stotinu nastupa, ali isto tako i intervjua. Teško je biti originalan, pa krenimo ''školskim pitanjem'' - što nam pripremate na turneji, što zadarsku publiku čeka u Arsenalu 24.2.?

U Arsenalu je uvijek jedna posebna toplina i atmosfera, volimo svirati u Zadru, tako da naša publika zna što može očekivati- puno dobre vibre i pozitive.To nam svima treba.

Vaši koncerti redovito budu rasprodani, a vi ste s godinama kao vino - što stariji, to bolji. Što jedan bend mora poštovati da bi došao do te razine?

Band prije svega mora poštovati svoju publiku, ljude koji prate to što radite, ljude koji izdvajaju novac da bi vas vidjeli.Tada nemate pravo samo odrađivati posao, nego se morate potpuno dati. I mi to radimo sve ove godine.

Iako toliko godina na sceni, band ne pokazuje znakove umora, dapače. Nedavno je izašao novi singl, Opet se smijem! Mnogi tvrde da zvuče bolje nego ikada, set lista obiluje pjesmama iz svih faza,od dobro poznatih Uhvati ritam i Jesen u meni, do novijih poput Samo ti (Norma belle) ili Nakon svih godina. Ulaznice potražite na svim prodajnim mjestima Eventima!

Koliko ste s godinama mijenjali svoj odnos prema stvaranju; na koji ste način uvijek ponovo s uspjehom plivali u glazbenim vodama i što DANAS za vas predstavlja izazov?

Biti ću možda suhoparan i dosadan,ali odgovor na ovo pitanje uvijek je samo jedan - ljubav.

Ljubav prema obitelji, prema bandu, prema publici, ljubav prema svirkama. Izazovi su svakodnevni, jer da ih nema, ništa ne bi imalo smisla.

Koliko često ''trenirate'' prije nastupa - kako izgledaju vaša okupljanja/probe?

Pa mogu reći da smo mi band koji zaista redovito nastupa, ali između koncerata, preko tjedna, nađemo se u našoj “rupi”, tu stvaramo, vježbamo, zabavljamo se, smišljamo neke nove aranžmane ili ukratko - nikada nam nije dosadno i ne dopuštamo da sve ode u rutinu.

Ima li neka glazbena suradnja koju priželjkujete?

Još smo mladi. Ima vremena i za to, ha ha.

Glazba i novi mediji - društvene mreže, Instagram i sl. - kako gledate na ovaj rastući fenomen?

Iskreno, nisam baš čovjek od tih stvari, ali naravno da kao band imamo naš Facebook page, kao i Instagram. Svjesni smo da je to najbrži put da naši fanovi budu upoznati sa svime što se događa oko benda.

Mi smo band koji ima veliku ekipu iza sebe, pa tako imamo i ljude koji se bave tim dijelom našeg posla.

Jeste li zapazili neko novo glazbeno ime u Hrvatskoj koje je vrijedno pažnje?

Definitivno, ima zanimljivih mladih autora i bendova. Ovako, na prvu, jako mi se dopada Sara Renar, a i Mia Dimšić koja je baš osvježenje.

Da možete dati nekakav savjet kao iskusan bend bendu koji tek počinje, što bi to bilo?

Izlizane fraze poput upornost, vjera u to što radite, ljubav... su zapravo jedine istinite. Bend mora svirati, mora ići među svoju publiku. Naravno, postoje stepenice koje mnogi nisu spremni proći da bi došli do vrha. Kada se sjetim naših početaka, sve što smo prolazili da bi došli do ovdje, mogu samo reći - nema odustajanja, nema predaje. I onda će uspjeh doći.


Reci što misliš!