Ostalo / Intervjui

prvi put na viru velikan hrvatske estrade

Massimo uoči koncerta na Viru: Bit će lijepo i emotivno

Massimo uoči koncerta na Viru: Bit će lijepo i emotivno

Velikan hrvatske estrade 55-godišnji Massimo Savić prvi put će u svojoj 34-godišnjoj karijeri u subotu od 22 sata pjevati na otoku Viru.

Iako je povoda bilo mnoštvo, prvo zbog činjenice kako je pjevač raskošnog glasa i osebujnog stila pjevanja izdao već 18 albuma od kojih su neki vremenom stekli kultni status poput „Stranca u noći“, „Vještine“ ili posljednjeg u nizu „Jedan dan ljubavi“ – koji je samo na You Tube kanalu imao više od milijun pregleda – Massimov brod uvijek je nekako zaobišao virsku luku.

Drugo, zagrebačko-pulski pjevač ima 15 glazbenih nagrada „Porin“ i jedan je od najnagrađivanijih hrvatskih pjevača i, treće, čak 10 „Porina“ dodijeljeno mu je u kategoriji najbolje vokalne muške izvedbe, pa je i laicima jasno kako se i prosječne pjesme u njegovoj interpretaciji čine posebnima i lijepima.

No, možda je ovako i bolje. Slušat ćemo ga prvi put uživo na otoku, 34 godine od debitantskog albuma „Sjaj u tami“ s kojim se predstavio kao vođa legendarne new wave i synth-pop grupe „Dorian Gray“.

Ovo Vam je prvi nastup na otoku Viru. Kakav je osjećaj prvi put nastupiti pred nekom publikom i što znate o Viru? 

Vir je mjesto na kojem nisam imao priliku često otići na kupanje, jer kada sam u Zadru uvijek se nekako držim „Marexa“ i dijela oko kvarta u kojem živim. To se zove Jadran kupalište. Ali, veliko je uzbuđenje ipak nastupati negdje prvi put pa će sigurno sutra biti vrlo lijepo i emotivno na Viru.

Vaši su nastupi u Zadru uvijek nabijeni emocijama - pretpostavljam zbog činjenice kako ste zadarski zet i što je Vaš otac rođenjem iz Zadarske županije - možemo li nešto slično očekivati i na virskom koncertu? Puno će ljubitelja Vaše glazbe doći iz Zadra i okolice ...

Moram reći da je svaki koncert za mene poseban, bez obzira gdje nastupao. U principu, cilj bi snimanja pjesama trebalo biti potvrđivanje tih pjesama na koncertima. Svatko može relativno pristojno zazvučati na snimci, ali rijetki mogu stvarno dobro zvučati uživo. Mogu reći da sam jako zadovoljan kako zvučimo uživo, a tu potvrdu dobivam i od publike.

Jeste li s nekim od kolega koji su već nastupali na Viru razmijenili iskustva; pitali kako je bilo i slično?

Ne. Imam ljude koji se bave tim dijelom posla i ne idem u istrage o tome kako je negdje nastupati.

Kakav ćete repertoar izvesti?

Klasični repertoar koji izvodim sa svojim bendom. Jasno da se koncerti razlikuju ako se radi sa „Zagrebačkim solistima“ ili ako se radi unplugged, ili kao u ovom slučaju s mojom klasičnom postavom benda. Ima nas sveukupno sedam na bini plus naš ton majstor Smokva kojeg smatram dijelom benda.

I za kraj, imate novi singl „Neka ti plove brodovi“ koji je sjajno prihvaćen od publike. Pjevat ćete i tu pjesmu na Viru?   

Nismo se još posvetili preformuliranju ili prearanžiranju pjesme za žive nastupe jer nas je malo i iznenadila vrlo velika popularnost pjesme u jako kratkom roku. Moram reći da mi izvodimo one pjesme na koje nas publika natjera da ih sviramo. I „Neka ti plove brodovi“ će definitivno biti pjesma koju ćemo vrlo skoro morati početi izvoditi i live.

 


Reci što misliš!