Ostalo / Intervjui

stiže i ana rucner

Mario Petrović (Songkillers): na Viru ćemo svirati kao da nam je prvi i zadnji put!

Mario Petrović (Songkillers): na Viru ćemo svirati kao da nam je prvi i zadnji put!

U subotu na Viru nastupa sjajni bend »Songkillers«, gost je izvrsna Ana Rucner, a klavijaturist Marko Petrović obećava: na Viru ćemo svirati kao da nam je prvi i zadnji put!

Nakon obilja lakoglazbenih nota, rokera, omiljenih pop pjevača ili estradnjaka koje voli svi, Vir će u subotu na jedinstvenoj pozornici Trga Svetog Jure dočekati nešto drukčije glazbene izvođače uz posve drukčiji zvuk, piše Virski list.

Najbolji funk bend u Hrvatskoj i šire, „Songkillersi“, nastupit će prvi put na otoku. Oko ovoga je postojala mala dvojba, jer se ni klavijaturist benda Marko Petrović nije točno mogao sjetiti je li sa „Songkillersima“ nastupio na Viru.

„Ne mogu se sjetiti. Ako jesmo, davno je to bilo. U svakom slučaju, svirat ćemo kao da nam je prvi i zadnji put. Veselimo se nastupu“, kaže Marko. Stvar smo dodatno provjerili kod Virana s dužim pamćenjem i dobili potvrdu kako će ovo sjajnim glazbenicima ipak biti prvi virski nastup. Pada točno na veliku obljetnicu benda: 20 godina od prvog studijskog albuma „Fleka“ iz 1997. godine kada je hrvatskom estradom „prašila“ dobra glazba, a zahvaljujući „Songkillersima“ i Dinu Dvorniku funk bio opće mjesto.

Obljetnica je proslavljena u zagrebačkoj Tvornici kulture, na koncertu za koji se tražila karta više. Ljubitelji njihovog zvuka i vječnih stvari poput „Ne znam gdje sam“, „Nema vremena“, „Niko kao ti“ ili novije „Tako volim što te znam“, „Malo toga ostaje“, „Dio mene“ i bezvremena „Sreća“, jedva su dočekali uživo slušati svoj omiljeni bend.

„Tvornica je bila prepuna, a kako je bio slavljenički koncert nastupili smo u nešto brojnijem sastavu nego što ćemo biti na Viru. Atmosfera je bila sjajna, vraćali smo se tri-četiri puta na bis. Ne znam kako je u Dalmaciji, ali osjetili smo kako su ljudi u Zagrebu željni nešto drukčije glazbe“, govori Petrović nadahnut sjajnim nastupom u Zagrebu.

Vir je ovogodišnjim glazbenim izdanjem „Virskog ljeta“ ponudio zaista mnoštvo različite glazbe, izvođača i stilova, pa će „Songkillers“ sa svojim funkom ili kombinacijom više različitih stilova i utjecaja, dobro popuniti ponuđenu raznolikost. Ono što je bitno, nekadašnji prateći Dvornikov bend odavno je prerastao limitiranost stila. Najkraće rečeno, njihov je stil dobra glazba, a toga je u Hrvatskoj i na prostoru bivše države sve manje.

„Scena i kvaliteta glazbe se srozala posljednjih godina. Ne bih želio kuditi glazbene kolege, ali neki su izvođači jednostavno nedostojni etera. U svakom slučaju, radujemo se Viru i obećavamo pravu zabavu“, ističe Marko koji je – kakve li slučajnosti! – studirao na Glazbenoj akademiji u isto vrijeme kada i Ana Rucner koja će u subotu nastupiti zajedno sa „Songkillersima“.

Sve je nekako prvi put: „Songkillersi“ i Rucner na Viru, potom prvi zajednički koncert za glazbenike koji su ranije surađivali s drugim izvođačima, a prvi put će zajedno nastupiti i nekadašnje studijske kolege.

„Nismo bili na istim glazbenim odsjecima, ali je poznajem iz viđenja. Ana je sjajna umjetnica i glazbenica, a pored toga i sjajna žena. Uspjeh koji je postigla nije slučajan i posve je zaslužen. Radujemo se toj suradnji“, poručio je Petrović.


Reci što misliš!