Ostalo / Intervjui

uoči koncerta na bazenu ilirije

Halid Bešlić: i da se opet rodim, bio bi pjevač!

Halid Bešlić: i da se opet rodim, bio bi pjevač!

Uoči nastupa u Biogradu na moru 10. kolovoza, provjerili smo "šta ima" kod Halida Bešlića, a legenda glazbene scene otkrila nam neke zanimljivosti iz svoje dugogodišnje karijere, tko je njegov "tim" i svoj stav o politici na Balkanu

- Nastupate u Biogradu na moru, na posebnoj pozornici, pontonu, bit će to pravi ljetni koncert. Jeste li do sad imali priliku posjetiti ovaj gradić?

Naravno, više puta sam posjetio Biograd, a u ljeto 2010. sam imao i koncert na stadionu. Gošća na koncertu mi je bila Danijela Martinović i bila je to zaista lijepa večer.

- Kako izgleda vaš ''ritual'' prije velikog koncerta, kako birate pjesme i koliko vam je kao pjevaču s toliko nastupa uživo važna sinergija s bendom?

Nemam nekih posebnih rituala, pjevam svoje najljepše pjesme i to je to. Neke moje pjesme su više popularne u nekim krajevima od drugih pa se tu malo prilagodimo. Inače, sa svojim sadašnjim bendom nastupam preko 15 godina i sve se dogovaramo na licu mjesta. Dovoljan je samo pogled (smijeh)!

- Ima li istine u tome da se vaša pjesma "Ljiljani'' smatra neslužbenom himnom bosanskohercegovačke armije?

Pjesma ''Ljiljani“ je jedna ljubavna pjesma nastala prije rata i posvećena je dvjema djevojkama Ljiljani i Dragani.  

- Nastupate u manjim i velikim dvoranama - ništa vam nije teško! Što mislite, koliko se sve to promijenilo tijekom vaše karijere, uspjeli ste ići u ritmu vremena i danas se za vaš nastup traži mjesto više.

Tko je sve uz vas, tko je vaš tim, tko nosi Halida Bešlića?

Promijenilo se utoliko što je danas možda lakše postati ''zvijezda“ nego osamdesetih. Tada je bilo puno manje žutila, nije bilo društvenih mreža i zvijezda se postajalo pjesmama, dok danas tu ima svega. Moj tim je moja obitelj i par najbližih suradnika. I moje pjesme koje traju sve to vrijeme.

- Jednom ste izjavili da su vam život obilježile žene - majka, sestre, supruga. Kako bi izgledao svijet da ga vode žene?

To je već ozbiljna tema (smijeh)!

- Koliko pratite politička zbivanja na Balkanu ili nastojite ograditi se od svega toga što, ruku na srce, frustrira ljude bilo da žive u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji...?

Kod nas se, nažalost, politika toliko uvukla u sve pore života da je ne možeš ne pratiti i kad bi htio. Svi mi s ovih prostora imamo iste želje: da nikad više ne bude rata i da možemo raditi i živjeti normalno.

- Koje hrvatske izvođače pratite? Pratite li i neka nova imena, mlade talentirane glazbenike, postoji li mogućnost i nekakve glazbene suradnje?

Pratim dosta Mišu, Olivera, Kiću, Terezu, Tonyja, Gibonnija, Ninu, Vannu, Massima i druge. Dosad sam snimio duete s Danijelom, Alkom i Crvenom jabukom i ako se opet dogodi dobra pjesma zašto ne duet i s nekim mladim talentom.

- Da se ne bavite glazbom, ima li neka profesija koja vas privlači jednako, da bi ste je toliko godina radili s jednakom strašću?

I da se opet rodim bio bi pjevač. Jednostavno se ne vidim ni u čem drugom. Sve od malih nogu pa kroz školu stalno sam pjevušio i prvom prilikom sam počeo nastupati.


Reci što misliš!