Ostalo / Intervjui

gipkost, snaga, strast...

Laura Žonja o plesu na šipci: Bila sam najgora djevojka na treningu, a danas mi je to posao!

Laura Žonja o plesu na šipci: Bila sam najgora djevojka na treningu, a danas mi je to posao!
Darko Mareš

Ima li nečeg privlačnijeg od snažnog, gipkog ženskog tijela u pokretu? U zdravom tijelu zdrav duh, a mi vam danas predstavljamo jedan od sve popularnijih oblika rekreacije i treninga snage nakon kojega ni jedna žena više nije ista!

Riječ je o plesu na šipci, o kojem smo porazgovarali s Laurom Žonja, voditeljicom Studia "I". (Ivana Gundulića 2d)

Sedam godina Laura, poznatija i kao Fatale, vodi ovaj studio, ali i pokreće brojne projekte koji imaju za cilj promociju plesa na šipci kao odličnog načina za postizanje vrhunske forme i samopouzdanja. Najvećim dijelom - ženske populacije, ali dečki nisu iznimka!

''Jedina sam licencirana instruktorica za pole fitness u Zadru  (od strane Xpert pole & aerial fitness koji je priznat u cijelom svijetu)'', kaže nam Laura. Zanimalo nas je što je sve njezin studio organizirao u Zadru, po čemu su ''izašli van iz studija'' i približili se građanima.

''Samostalno smo postavili predstavu ''Mental“ u HNK u produkciji i vodećoj ideji s Ingrid Jerak, te smo pružili veliku pomoć u organizaciji Croatian Pole Show Art Championship, trodnevni Pole Exhibition (prvi put prošle godine).

European Pole Show Art Championship je prošle godine postao International Pole Show Art Championship u sklopu Pole Exhibiitiona, na koji su došli ljudi iz cijelog svijeta! Ponosni smo na ovaj projekt i radimo na sljedećem izdanju'', doznajemo od Laure.

Zanimalo nas je kako je to izgledalo na početku, kada je Laura krenula u fascinantni ritam plesa na šipci. Svaki je početak izazov, priznaje. Ali danas je iza nje golemo iskustvo. No, početna iskra još je prisutna.

Treninzi su inače 3 puta tjedno, 2x tjedno 1.30 sat - elementi i kobinacije na šipci, 3. put nudi se gratis sat ovisno o ponudi 

''Treninzi su strast i ljubav! Sjećam se - na prvi trening sam došla kod Ingrid Jerak i bila najgora na šipci. Još nisam vidjela goreg od sebe - ali stvarno, ne pretjerujem. Nisam se mogla držati, padala sam, i skoro plakala od srama. I naravno, htjela odustati, kako to uvijek biva kod nas ljudi. Prijateljica me natjerala na drugi trening koji je bio čak bolji. Uspjela sam nešto i napraviti, i tako sam ostala… i evo me - već godinama u ovom poslu, sada kao instruktor. I sada sam ponosna s tim što sam bila najgora, učila sam doslovno od nule na sebi, što smatram da me izgradilo u dobrog učitelja''

Laura nam otkriva kako je najbitniji dio treninga – vježbati, napredovati, nasmijati se i opustiti.

''Život je kratak da bi mislili što možemo, što ne možemo, pokreni se i sve ćeš uspjeti!'', poručuje Laura.

Program Studia I - Početnički, srednji i napredni stupanj

Početnički – priprema tijela za daljnje naredovanje kroz različite okrete na šipci i vježbe – razvijamo snagu, a spajanjem tih okreta i pokreta stvaramo kombinaciju i razvijamo i izdržljivost. Time olakšavamo daljnje putovanje kroz srednji stupanj. Program je osmišljen za one koji nikada nista nisu trenirali, i takav pristup imamo na prvom satu, ali za one koji su trenirali uvijek imamo i teže varijacije, kaže nam Laura.

Nagrada igra - osvojite mjesečno članstvo u Studiju I!

Za naše čitateljice imamo odličnu priliku! Ako odgovorite na nagradno pitanje (odgovore slati na info.ezadar@gmail.com) smiješi vam se članstvo za mjesec dana rada u Studiju I! A nagradno pitanje glasi: Kako se zove predstava Studija I nastala u koprodukciji s Hrvatskim narodnim kazalištem Zadar? U ponedjeljak, 2. listopada u 12 sati objavit ćemo ime sretne dobitnice.


Reci što misliš!