Ostalo / Intervjui

uoči koncerta u zadru

Tony Cetinski: Moji obožavatelji najbolji su na svijetu!

Tony Cetinski: Moji obožavatelji najbolji su na svijetu!
Kažimir Škrbić

Teško razdoblje za našeg najpopularnijeg pjevača Tonya Cetinskog koji nastupa 24. studenog u Arsenalu ''briše'' njegova vjerna publika. Za portal eZadar Tony govori o svojim glazbenim počecima, nastupima, nagradama, mentorstvu, ali i trenucima kada se nalazi daleko od svjetla reflektora.

Koliko vam znači prostor u kojem nastupate - od malih klubova do golemih sportskih dvorana - razlikuje li se ''vibra''?

Pozitivnu ili negativnu 'vibru' ili bolje da kažem atmosferu, ne stvara prostor, već publika na koncertu. Bez obzira na prostor u kojem nastupamo, moja ekipa i ja, uvijek se trudimo pružiti najbolje od sebe, ponuditi okupljenima odličnu zabavu i posebno osmišljen program, kojeg se nadamo na najbolji mogući način predstaviti. Svirkom uživo naravno. 

Sa druge strane, publika, ovdje moram istaknuti da su moji obožavatelji najbolji na svijetu, je ta koja vam daje energiju za dalje, koja vas uvijek nosi da pokušavate biti što bolji.

Okušali ste se u mentorstvu mladim talentima u tv showovima. Što ste primjetili kod mladih koji žele uspjeti u glazbi, a što vas je podsjetilo na vas? Što bi Tony danas rekao Tonyu prije 20 godina?

Mentorstvo u tv showovima, ali i općenito rad sa mladima, je izuzetno lijepa stvar i odlično iskustvo, koje mene izuzetno ispunjava. Kod svih mladih, onih koji tek počinju koračati glazbenom scenom, primjetna je nestrpljivost ali i pritisak sa svih strana, da se dokažeš i odmah ostvariš uspijeh. Takav sam bio i ja u svojim počecima, ali to je valjda glavna osobina većine mladih ljudi.

Ono što bih poručio svima, pa tako i samom sebi u mladim danima, je strpljivost, budi svoj i svjestan sebe, ali i učite od starijih kolega.

Meni su u mojim počecima starije kolege jako pomogle, na čemu sam im izuzetno zahvalan, pa stoga i ja koliko mogu, pokušavam pomoći mladima koji su na početku ostvarenja svojih snova.

S kojim domaćim /stranim glazbenikom/icom bi ostvarili suradnju da možete birati?

Teško mi je izdvojiti nekoga od svojih domaćih kolega, jer su to sve redom izuzetni glazbenici i prijatelji. Ako bi mogao birati, volio bi snimiti duet s jednim od naših najboljih pop pjevača svih vremena, Zdravkom Čolićem.

Od stranih glazbenika,  jako poštujem rad mnogih umjetnika, poput Grupe Toto, Phila Collinsa, Petera Gabriela, Pink Floyda, Beatlesa, itd, itd.

Smatrate li da je hrvatska glazbena scena dovoljno ''šarena''? Koliko pokušavamo kopirati neke strane trendove, a koliko smo originalni?

Ovo je tema o kojoj bi danima mogli govoriti. Kada bi trebao sve skratiti u jednu rečenicu, rekao bih, imamo svojih svjetlih trenutaka, kada smo jako originalni, ali istodobno i previše kopiramo. 

Jedno je sigurno, ako želimo domaću glazbu poboljšati, to sigurno nećemo uspjeti lošim kopijama strane takozvane urbane glazbe.

Koliko vam, nakon svih ovih godina provedenih na sceni, dobivene nagrade znače?

Svako priznanje, domaće ili strano, drago mi je na svoj način. Svaka nagrada je svojevrsno priznanje za jednu stranicu u životu.

Od svih Porina, festivalskih i ostalih nagrada i priznanja struke, da se nitko ne uvrijedi, najdraže su mi nagrade publike jer je ona jedini i pravi, relevantni faktor, kao i nagrade za brojne humanitarne rezultate koje smo ja i moje kolege tijekom karijere u raznim akcijama uspjeli postići, te na taj način pomoći onima kojima je najpotrebnije.

Hoćete li Novu godinu provesti ''radno''?

Ove godine, Novu ću provesti itekako radno. Na Staru godinu nastupam u Podgorici, dan prije sam na Zlatiboru, dok sam na prvi dan Nove 2018. u Banja Luci. Veselim se svim tim koncertima, i druženju sa mojom publikom.  

Što vas najviše opušta - kako provodite slobodno vrijeme, čime se volite počastiti - dobrom spizom, knjigom, filmom, izletom?

Slobodno vrijeme najviše i najdraže, provodim u društvu supruge Dubravke, te u krugu moje obitelji. Naravno u sve to, odlično se uklapa i neki zanimljiv film, ili 'dobar' zalogaj.

 Imate li poruku za zadarsku publiku koja vas željno očekuje u Arsenalu?

Naravno, veselim se ovom koncertu u tako divnom ambijentu zadarskog Arsenala. Zahvaljujem organizatorima na pozivu i nadam se kako ću opravdati ukazano povjerenje.

Dobrom svirkom ću se na najbolji način zahvaliti onima koji mi oduvijek, pa tako i ovih dana posebno, daju bezrezervnu podršku da ponovo ustanem i čvrsto stanem na svoje noge i ostanem prizemljen. 

*************************************************************************************************

Naš najpopularniji pjevač u regiji već je osvojio brojne fanove svojom spontanošću i pozitivnom energijom koje, vjerujemo, neće nedostajati ni 24. studenog u Arsenalu stoga dođite, zabavite se i budite dio ovog koncerata za pamćenje!

Cijene:

100,00 kn (PARTER)- stajanje

150,00 kn (VIP STANDARD) – uključen barski stol na galeriji od sredine do kraja zida

220,00 kn (VIP PREMIUM) – uključen stol uz ogradu na galeriji

Parter ulaznice možete kupiti u Arsenalu radnim danima od 9 do16 sati, u hotelu Kornati u Biogradu na Moru ili preko sustava Ticketshop.hr.

VIP ulaznice u prodaji isključivo u Arsenalu radnim radima (pon-pet) od 9 do 16 sati.

Osigurajte svoje karte na vrijeme!

Informacije: info@arsenalzadar.com023 253 821


Reci što misliš!