Ostalo / Intervjui

Mia Zara Burčul: Snimanje filma ''22'' bilo je toliko uvjerljivo da smo zabrinuli susjede!

Mia Zara Burčul: Snimanje filma ''22'' bilo je toliko uvjerljivo da smo zabrinuli susjede!

(VIDEO) Upoznajte ekipu glumaca i zaljubljenika u umjetnost, koji se okupljaju u Backstage studiju pod budnim i stručnim okom Mije Zare Burčul. Po prvi put imamo priliku vidjeti i njihov filmski uradak.

Riječ je o filmu ''22'', koji označava i broj polaznika ove glumačke škole koja je postala oaza za sve koji trebaju poticaj i okruženje za razvoj svojeg talenta.

Mia Zara Burčul zadarska je glumica koja je znanje stekla u Londonu i Sydneyu, a posebno se istaknula i kao redateljica projekta "From Shakespeare with love" ("Od Shakespearea s ljubavlju") koji smo premijerno gledali na Zadarskom kazališnom ljetu u atriju renesansne palače Grisogono Vovo.

Njezina ljubav prema glumi potaknula ju je da se bavi i pedagoškim radom i prenese je na mlade, a to je i uspjela kroz Backstage studio.

Mia Zara, što se to radi u Bacstageu? Otkrij nam detalje !

Program Backstage studija se ove godine bazira na filmskoj glumi. Uz sve veću potražnju za glumcima amaterima za rad na filmu i reklamama, kao mentorica sam svojim polaznicima omogućila pojedinačne showreelove, koji djeluju kao izvrsna nadopuna životopisu tijekom prijava na audicije.

Vratimo se unatrag - kada je osnovan Backstage studio, tko sve sudjeluje u radu, te na koji način?

Backstage studio je osnovan 2014 godine i sastoji se od isključivo punoljetnih ljudi. Svake godine broj polaznika raste, a ove godine grupa broji 22 glumaca. Iza njih su četiri uspješne produkcije, kazališne predstave i performansi, a bitno je istaknuti da ekipa glumaca radi i van Studia i to u profesionalnim produkcijama kao što su HNK Zadar (From Shakespeare with love, Dom Bernarde Albe) HRT televizija (reklama VIP-a, reklama Ožujskog piva), dugometražni film (General), predstava Artur (zagrebačko kazalište Trešnja), TV serijal (The grand tour sa Jeremy Clarksonom).

A gdje se nalazite, gdje su probe?

Studio djeluje u prostoru Zajednice Talijana, gdje se program odvija dva puta tjedno, a u vrijeme produkcije kao što je projekt dokumentarca“ 22“ koji se premijerno prikazuje u srijedu u Kazalištu Lutaka, radionica se odvija na filmskom setu brojnih zadarskih lokacija.

Reci nam nešto više o samom snimanju. Što ćete posebno pamtiti?

Snimalo se osam dana za redom po 12 sati u komadu.

Filmska ekipa je izazvala brojne reakcije prolaznika koji su znatiželjno gledali proces stvaranja.

Jedna takva anegdota je kada smo u Diklu snimali četiri scene od kojih su sve tematski emotivno agresivne, teške i glasne. Deralo se iz sva glasa, po šest sati u komadu, sve dok susjedi nisu odlučili pozvati policiju. Kap koja je susjedima prelila čašu bila je mentorica Mia u osmom mjesecu trudnoće koja je hladnokrvno izašla iz kaosa u kojem se vikalo cijelo jutro (smijeh). Na pitanje susjeda,“ jeste li dobro?? pozvali smo policiju“, povikala sam „Rez“!!!, popraćena šušurom snimatelja, vizažista i glumaca. Uz olakšanje susjeda, pozdravljeni smo komentarom,“ Ah ti umjetnici, sa njima se nikad ne zna!“

Kada gledamo ''22''?

Dokumentarac „22“ premijerno se prikazuje ove srijede u kazalištu Lutaka Zadar u 19 sati. Napomena, projekt nije namjenjen djeci (neprimjeren jezik), nadam se da nam mališani neće zamjeriti. Sv Nikola je, vjerujemo da će imati pune ruke posla ostvarajući slatkiše.

 


Reci što misliš!