Ostalo / Intervjui

ćakula uoči svirke

Kanela: Uvijek smo za energičnu i dinamičnu svirku i spajanje različitih stilova

Kanela: Uvijek smo za energičnu i dinamičnu svirku i spajanje različitih stilova

Krajem 80-tih godina prošlog stoljeća okupila se grupa koja je od tada do danas nezaobilazni dio zadarske glazbene scene. Kako su se kroz godine mijenjali i vrijeme i trendovi u glazbi, tako se i grupa prilagođavala, no jedno je ostalo isto. Upoznajte zadarsku grupu Kanela!

Na naša pitanja odgovarao je Zvonimir Đimoti, bubnjar grupe Kanela.

Pratite Kanelu i na Facebooku!

Zašto ''Kanela'' i kada je počela ova glazbena priča made in Zadar? Tko su bili glavni i odgovorni krivci?

Gdje god i kome god svirali, glavna zadaća benda je zabaviti ljude, slušatelje, pogoditi repertoar. Kanela se bazira na vjenčanja i fešte, no zadnjih godina zbog širine repertoara, pa mogu reći i energije koja izlazi iz nas, sviramo i na poslovnim zabavama, zatim brojnim događanjima kao što je Advent, po klubovima, a rado se odazivamo i na humanitarne koncerte.

Ali ipak imate i prinovu!

Bend je zadnju godinu dosta pomlađen. Prosjek nam je dignuo naš mladi i talentirani glavni vokal Luka Brala.

Za one koji nisu upoznati s vašim repertoarom - što nudite, na kojim žanrovima se bazirate i koji su bendovi i glazbenici imali utjecaja na vas?

Pa da - sviramo sve što vole mladi (smijeh). U današnje vrijeme moraš biti u trendu i pratiti što se zbiva na domaćoj i stranoj glazbenoj sceni. No temelj repertoara čine pjesme odnosno standardi u zabavnoj pop i rock glazbi, kako domaćoj, tako i stranoj. Mislim da je tako i većini bendova. Kada bih počeo nabrajati pjesme, ne znam gdje bi nas odvele…možda od Sokola do Engleza u New Yorku i sve što ide između. (smijeh)

Što je najveći izazov, što je najteže za bend koji svira u Zadru, odnosno, kako se o(p)staje na domaćoj sceni? Koliko se ona mijenjala tijekom godina? 

Pet nas je u bendu, svi imamo različite uzore, ali slične pristupe sviranju. Volimo energičnu i dinamičnu svirku te spajanje različitih stilova i pjesama.

Najveći izazov za bend je zadržati jedan nivo kako bi ostali i opstali u poslu, a opstat ćeš na sceni jedino iskrenim radom i samo radom. I naravno, moraš biti pristupačan i prilagodljiv publici, kako slušateljima tako i onima koji nas angažiraju.

Tko čini danas grupu Kanela? Znam da radite punom parom. Što je u pripremi?

Grupu Kanela danas čine: klavijaturist/vokal Ive Fuzul, vokal Luka Brala, basist Dario Rudić, gitarist/vokal Luka Baranović i bubnjar Zvonimir Đimoti.

Godina na izmaku bila je uobičajeno radna za nas, a ispratit ćemo je i dočekati Novu na najbolji mogući način - svirajući za naše Zadrane na adventskoj pozornici na trgu Petra Zoranića.

No, prije toga grupa Kanela vas poziva da već u četvrtak 14.prosinca 2017. dođete u Varoš, na terasu caffe bara Kult i Dišpet na tulum uz poznate hitove u hirovitim aranžmanima.


Reci što misliš!