Ostalo / Intervjui

ćakula s glumicom

Matea Elezović: Da bi komedija postala hit mora biti jednostavna i iskrena!

Matea Elezović: Da bi komedija postala hit mora biti jednostavna i iskrena!
Danijel Pavelić

Na Valentinovo, 14. veljače, u zadarskom Arsenalu igra hit komedija "Metoda za brak". Uz popularnog Zuhru i Petru Težak, u predstavi glumi i Matea Elezović s kojom smo popričali uoči gostovanja u Zadru.

"Metoda za brak" ponovo u Zadru! Nakon kazališta, dolazite u klub Arsenal i to baš u pravo vrijeme - za Valentinovo! Kako su "bolje polovice" reagirale kada su čule da ćete Valentinovo provesti radno?

Bolje polovice su naučile već da je naš posao pomalo nepredvidiv - zasad se još nitko nije bunio..!

Ova komedija bilježi izniman interes publike. U čemu je tajna? 

Predstava je naš autorski projekt, naš tekst koji je dugo nastajao uz pomoć dramaturginje Nine Horvat i redateljice Ive Srnec. Dok god nismo bili potpuno zadovoljni nismo "izašli" sa predstavom.

Nisam htjela pristati na kompromise kad si već mogu dozvoliti taj luksuz i eto, ispalo je odlično. Često ljudi koji su gledali šalju svoje roditelje, djecu, stričeve, prijatelje, to mi je super. Također primjetila sam puno mladih u publici, još jedan plus. Drago mi je da se sviđa ljudima jer je iskrena, jednostavna i zbilja je komedija.

Kako je raditi sa Zuhrom i Petrom? Jeste li se zbližili tijekom proba i koliko je vaša međusobna "kemija" doprinijela uspjehu predstave?

Petra i ja smo sa iste klase, što znači da smo htjele to ili ne bile skupa danonoćno i zajedno smo radile hrpu projekata, poznamo se u dušu, a Zuhra je idealan partner jer osim na sceni i privatno nas zabavlja, tako da svaka turneja ima puno anegdota.

Oboje su pravi profesionalci i sad smo već prava mala obitelj. Daleki rođaci, hahah!

Mlada ste supruga i mama - koliko ste osobnog utkali u ulogu? 

Naravno da sam inspiraciju našla i među svoja četiri zida. I na internetu, i kod prijatelja, i u knjigama, i na forumima...

Mama glumica, tata pisac - koliko su oni utjecali na vaš izbor profesije; možete li se zamisliti u nekom sasvim drugom području? 

Sigurno da jesu, i moj brat Matko Elezović također je diplomirani glumac... tako je to, doma se peglaju kostimi za predstavu, u ostavi nema krastavaca nego lutke, u podrumu reflektori...mora te to obilježiti. Jedno je sigurno, djetinjstvo mi nije bilo dosadno i na tome sam beskrajno zahvalna.

Spremate li se za neke nove projekte (ako nam to smijete otkriti)?

Čekaju me tri projekta, jedan je za djecu, tekst od oca "Avanture luka poriluka" u sklopu programa za borbu protiv pretilosti kod djece, drugi je jedna moja predstava za odrasle, a treći još slatka tajna.

S kojim redateljem i glumcem/glumicom još niste imali priliku surađivati, a bilo bi vam drago?

Sa svima sa kojima još nisam!

Kako do ulaznice?

Predstava o bračnom paru koji zbog nesuglasica posjećuje psihijatricu nasmijava do suza dvorane diljem Hrvatske.

Ulaznice po cijeni od 70 kuna možete kupiti on line na portalu Croatia Tickets, a uskoro i u sustavu Eventima (Tisak kiosci, Tisak Media poslovnice, Exclusive change mjenjačnice, Petrol benzinske postaje).


Reci što misliš!