Ostalo / Intervjui

ćakula s mladim pjevačem

Damir Kedžo: Ne znam odabrati pjesmu glavom, uvijek samo srcem!

Damir Kedžo: Ne znam odabrati pjesmu glavom, uvijek  samo srcem!
Igor Kralj/Pixsell

Dva puta nastup Damira Kedže u Zadru "oprala je kiša", a popularni pjevač konačno nam dolazi i to u nedjelju. Pjevat će na manifestaciji "Zaželi ljubav", a mi smo provjerili koliko zna o Zadru, s kim radi, kako nastaju njegove pjesme, kako se opušta i još neke zanimljive detalje!

Svaki put kada si trebao doći na zadarski Advent bilo je loše vrijeme, evo prilike za ''popravni"! Kada si posljednji put bio u Zadru, imaš li ovdje neke poznanike ili prijatelje?

Nešto nam prognoza nije naklonjena ni ovaj put, ali vjerujem da će akcija “ Zaželi ljubav “ otjerati oblake i razvedriti nebo nad Zadrom. Veselim se koncertu, druženju s publikom , ali prije svega humanitarnom i plemenitom cilju akcije.  

U Zadru mi odnedavno živi sestrična sa svojom obitelji, tako da će mi boravak u Zadru od sada pa dalje imati drugu notu osim one da je zbilja jedan od najljepših gradova kod nas u kojem se uvijek osjećam ugodno i rado svratim. 

Možeš li danas reći da je 2017. godina bila tvoja godina? 

Bila je baš nekako turbulentna, donijela je puno promjena, izazova i lijepih stvari.

Donijela mi je  "Sve u meni se budi”, divnu suradnju, prijateljstvo, nagrade.

Sada kad se osvrnem na 2017. mislim da je bila definirajuća u puno stvari i posložila sve na čemu sada radim i što me čeka.

Možeš li nam predstaviti svoje najbliže suradnike bez kojih ne možeš zamisliti svoje kreativne dane?

Tu su uvijek autori kao osnova. Radio sam do sada s Darkom Bakićem, Antom Pecotićem i mnogim drugima.

U ovoj fazi stvaranja glazbe tu Miro Buljan. I to je nekako najbitniji dio svega što ima veze s pjesmama. Onda dolazi  ostalih 60% ove moje priče. Menadžment, PR i kreativci s kojima radim na spotovima. Ovaj posao nije nešto što funkcionira na principu čiste slučajnosti. Iza svega stoji  jako puno različitih, kreativnih  ljudi koji moraju živjeti za isti cilj.  

Što radiš u slobodno vrijeme, što te najviše opušta?

Trčanje. Kad trčim se potpuno isključim i to mi je super. I u zadnje vrijeme učim svirati klavir, dobro mi ide i jako me veseli. To mi je bila velika želja duže vremena i drago mi je da sam počeo. Iskreno, 2018. je godina kada želim ostvariti puno skrivenih želja.

"Vojnik ljubavi" bilježi velik uspjeh. Što za tebe jedna dobra stvar mora imati?

Moram vjerovati u pjesmu. Jer ako ne vjerujem onda ju ne mogu ni otpjevati kako treba. Ostalo je na publici. Publika uvijek osjeti iskrenost i emociju. Nikad ne kalkuliram, ne znam odabrati pjesmu glavom, uvijek  samo srcem. 
 


Reci što misliš!