Ostalo / Intervjui

razgovor uoči koncerta

Massimo: Neizmjerno se veselim ponovnom susretu sa zadarskom publikom!

Massimo: Neizmjerno se veselim ponovnom susretu sa zadarskom publikom!
Bojan Bogdanić

Na sam blagdan Uskrsa, 1. travnja, Massimo Savić održat će koncert u zadarskom klubu Arsenal. Za eZadar popularni pjevač otkrio je nekoliko detalja iz svog profesionalnog i privatnog života, svoj stav o nagradama, podršci u obitelji, gradu Zadru i nadolazećem koncertu za zadarsku publiku!

Vaša kćer Mirna nedavno je postala novo televizijsko lice (glazbena emisija Top.hr). Imate li savjet za nju koja je sad također medijski eksponirana?

Moja supruga i ja nikada se nismo previše miješali u odluke koje je naša kćer donosila već smo joj odlučili biti potpora čime god se ona bavila. Tako je i s ovim novim angažmanom, beskrajno vjerujemo u nju i želimo joj sve najbolje.

Koliko su vam mediji pomogli, a koliko odmogli u vašoj karijeri?

Imao sam tu sreću da su mediji uvijek bili blagonakloni prema meni. Njihov utjecaj nikako ne treba potcijeniti, niti njihovu pomoć u mojoj karijeri. S druge strane, ja sam uvijek bio dosta otvoren i mediji su to očito cijenili.

Često ističete da vam je supruga Eni velika podrška. Koliko je zapravo uloga partnera važna u poslu kojim se bavite?

Sve odluke koje donosim prodiskutiram sa Eni i sa kćeri Mirnom. One su moj oslonac i moj stup i bez njih ništa ne bi bilo isto. Dakle, jako je važno imati nekog tko je na taj način uz vas.

Isto tako, ona vam piše i pjesme.  Kako se slažete po tom pitanju i je li činjenica da vam supruga stvara stihove olakotna ili otegotna okolnost?

Mi smo se i upoznali tako što je ona pisala jednu pjesmu za mene, tako da sa sigurnošću možemo reći da je to olakotna okolnost. Ali kod nas vam sve ide prirodno, ona me najbolje poznaje i zna što bi mi moglo odgovarati tako da se suradnje na tom planu samo nekako ostvare.

Također, vi i vaša supruga vučete porijeklo iz ovog grada. Eni je rođena Zadranka, a vaša obitelj s očeve strane dolazi iz Zadra. Kakvi su vaši osjećaji prema ovom gradu? Osjećate li radi toga neku dublju povezanost?

Naravno, i već sam nekoliko puta rekao kako je i meni i Eni san jednog dana povući se u Zadar i mirovinu provesti na tom prekrasnom mjestu.

Već tradicionalno ćete održati svoj Uskršnji koncert u Arsenalu? Što publika može očekivati od vas ovaj put?

I ja, a i moj bend osjećamo se nekako ugodno u Zadru, zato je nastup uvijek opušten. Imamo odličan repertoar koji će publiku zaista uvesti u blagdansko raspoloženje. Neizmjerno se veselim ponovnom susretu sa zadarskom publikom.

I ove ste godine bili nominirani za nagradu Porin, a njezin ste višestruki dobitnik. Koliko nagrade znače u vašem poslu, motiviraju li vas i koje vam je najdraže priznanje u karijeri?

U svemu treba biti balansa pa tako i u odnosu kako vas doživljava struka i publika. Ne brojim Porine ni druge nagrade. I svjestan sam te privilegirane pozicije koju mi moje kolege daju.  

Sada se sve više želim odmaknuti i dati prednost mlađim kolegama pa sam se sam izuzeo iz nekih kategorija ove godine. Vjerujte, jedino što vrijedi i jedino što me interesira je dokazati se uživo pred publikom. To su poeni koje želim skupiti.

Na vrhu ste top ljestvica sa grupom Vatra i vašim singlom „Nama se nikud ne žuri“. Nije vam to prvi duet, do sada ste imali mnoge uspješnice s drugim izvođačima. Na temelju čega birate glazbenike za suradnju?

Kada se dogodi dobra pjesma, tada se dogode i dobri dueti. A dobra pjesma se bez savršene situacije ne događa. Mnogo se faktora mora poklopiti da odlučim zajedno sa nekim napraviti tonski zapis.

Kada bih radio sa svima koji mi nude suradnju, vjerujte mi, bilo bi 365 suradnji godišnje. U tom slučaju moram biti vrlo kritičan jer moram biti svjestan i svog doprinosa određenoj kompoziciji, a i talenta onoga koji želi tu suradnju.

Imate već dogovoren raspored ljetnih koncerata i među njima su prekrasne lokacije poput Ljetne pozornice u Opatiji i Šibenske tvrđave sv. Mihovila. Imate li najdražu lokaciju za koncerte?

Svaki je nastup poseban, a ljeti, na našem divnom Jadranu večeri jednostavno budu čarobne. Ali, složit ćete se samnom da koncert više od prostora posebnim čini publika. Ljudi koji s tobom dijele tu divnu energiju.

I pitanje za kraj ... kako se nosite s proljetnim umorom?

Pa sve bolje i bolje. Naime, zbog problema s kralježnicom redovito vježbam. I dokle god se pridržavam uputa terapeuta odlično se osjećam. A tu je i moj pas Mango s kojim svakodnevno šećem pa me drži u formi. Tako da moram priznati, proljeće me iznimno veseli jer ću još više vremena provoditi na svježem zraku.

 


Reci što misliš!