Ostalo / Intervjui

novinarka i urednica us weeklya

Jennifer Peroš: Cijelu godinu čekam taj trenutak kada se ponovo susrećem sa Zadrom!

Jennifer Peroš: Cijelu godinu čekam taj trenutak kada se ponovo susrećem sa Zadrom!

Jennifer Peroš glavna je urednica poznatog US Weekly magazina, prati slavne ljude, priče s crvenih tepiha, živi na Manhattanu, živi svoj "dream job" - a za svoj je rad osvojila i prestižnu nagradu Emmy! Porazgovarali smo s Jennifer koja je podrijetlom iz Zatona kod Zadra.

Podrijetlom ste iz Zadra, odnosno Zadarske županije.

Tako je, moj otac je rođen u Zatonu, a majka je iz Malinske na otoku Krku. Roditelji su rođeni u Hrvatskoj, a kada su bili tinejdžeri preselili su se u SAD.

Koliko često posjećujete Hrvatsku, Dalmaciju?

Svako ljeto sam u Zadru! Prvi put kada sam došla tu imala sam 4 godine i to je bilo vrijeme neposredno nakon završetka Domovinskog rata. Nisam propustila priliku vratiti se ni jedno ljeto. Djed i baka su u mirovini preselili u Zadar, nakon punih 30 godina u Americi, pa sam imala sreće da kod njih budem svako ljeto.

Cijele godine čekam taj trenutak, kada ću doći ovdje u Zadar... uglavnom dođem u kolovozu i budem dva tjedna. Jedva čekam neka vremena kada ću moći biti ovdje malo više... obožavam Dalmaciju, more, ljude, hranu, vrijeme s prijateljima i rodbinom. Hrvatsku nosim u srcu. Zadar kao grad očarava me svojom poviješću, kulturom. A tek stara gradska jezgra! Obožavam lutati tim starim uličicama. Sjesti na rivu, popiti kavu...a sretna sam što napokon i velik dio svijeta prepoznaje kako je ovo fascinantno mjesto.

5c345094f35d480034b0f1e5ea4838fa.jpg?v=2Možete li nam reći nešto više o vašoj karijeri i čime se sve sada bavite?

Glavna sam urednica US Weekly Magazina, jednog od najtiražnijih tjednika na svijetu koji prati svijet kulture i showbiznisa. Počela sam raditi kao mlada asistentica u produkciji jedne tv kuće, odmah nakon studija, potom postajem izvjestiteljica za US Weekly. Nakon nekog vremena stacionirala sam se u New Yorku kao dopisnica za  Entertainment Tonight, a to je najpopularniji noćni news show u cijeloj Americi.

Moj je zadatak pratiti dodjele nagrada, evente, premijere filmova...

Također, nadgledam i uređujem sadržaj koji se odnosi na vijesti iz inozemstva i radim na webu.

05d9b8337f5397a341c1b1859c72f52b.jpg?v=2Trinaest godina pratim neke od najvećih događanja s "crvenog tepiha", intervjuirala sam stotine slavnih osoba... Moram priznati da jako volim svo posao i ne bi ga nikada mijenjala.

Vaša je strast prepoznata - čestitamo na nagradi!

Hvala vam, da, jako je cool, dobila sam dva Emmya za rad u timu Entertainment Tonight kao producent. Vjerujem da se isplatio trud i rad sve ove godine...sretna sam što sam imala priliku toliko putovati i upoznati mnoge ljude, neka iskustva sam ostvarila koja sigurno nikada neću zaboraviti.

ecb5a48bc20aeb9d36081334d5dfb3a5.jpg?v=2Gdje sada živite i kako izgleda vaš život u SAD-u? Nama koji pratimo američke serije sve to djeluje jako ubrzano i stresno, a posebno kada je riječ o medijima!

Rodila sam se i živjela na Long Islandu, a zadnjih 12 godina sam na Manhattanu (NY). Priznat ću vam - to što ste vidjeli u serijama i jest tako! Sve se promjenilo i zbog društvenih mreža.

Ponekad satima prelazim po izvorima vijesti, pratim razvoj neke priče, lovim ''odgovorne''...ali svaki dan je drugačiji! Nikada ne znam kada dođem u ured što me čeka taj dan. A to i je čar ovog posla. 

8a1fe1f5c53fb0b89484e8155b30885a.jpg?v=2


Reci što misliš!