Ostalo / Intervjui

uoči nastupa u zadru

Zorica Kondža uoči koncerta u Arsenalu: Klapa Cambi i ja jednostavno smo "kliknuli"!

Zorica Kondža uoči koncerta u Arsenalu: Klapa Cambi i ja jednostavno smo
Žarko Piljak

Večeras u Arsenalu jedna jedina - Zorica Kondža! Na pozornici će joj se pridružiti i klapa Cambi. Evo što nam je sve otkrila o koncertu, suradnjama i velikom prijateljstvu s Oliverom Dragojevićem.

Sredinom srpnja oduševili ste koncertom na bazenu Ilirije u Biogradu na Moru. Tada smo vas imali priliku čuti u sjajnom sastavu, zajedno s klapom Cambi. Možete li nam otkriti tajnu vaše povezanosti, kako ste započeli suradnju, gdje je ''kliknulo''?

Mislim da nema pjevača iz Dalmacije koji nije počeo prvo u klapi pjevušiti, to je baza svim pjevačima koji su iz Dalmacije.

Možeš biti i rocker, ali uvijek imaš tu klapsku crtu…to je neka škola koju moraš proći prije nego se opredijeliš što ćeš kasnije biti.

Naša suradnja je počela kad je klapa Cambi imala godišnjicu u kazalištu, a ja sam im bila gost i od tada često surađujemo. Tada smo kliknuli.

Stižete u klub Arsenal, imate čast otvoriti sezonu koncerata - što sve pripremate zadarskoj publici?

Pripremamo vrhunski koncert odnosno glazbenu poslasticu. Odabrali smo nama najdraže pjesme, sve najbolje od nas... nećemo otkrivati, ipak je to malo iznenađenje.

Ove godine napustila nas je legenda hrvatske glazbene scene, naš dragi Oliver. Vjerujem da vam je teška tema, ali pamtimo samo sretne dane... Vi ste imali sreću s njim snimiti duet i biti dio te velike priče. Koje uspomene ćete uvijek nositi?

Teško je odvojiti samo neke uspomene, naša suradnja je trajala od mojih početaka pa naovamo.

Pamtit ću ga kao čovjeka za kojega nije bilo tajne što se tiče glazbe. On je znao sve o glazbi jer je on sam bio glazba u ljudskom tijelu.

Oliver je bio satkan od glazbe.

Nema dana kada ga se ne sjetim jer svaki moj nastup podsjeća me na našu suradnju.

Rekli ste mi da vam svaki koncert daje novu snagu, je li u tome tajna i vaše sjajne forme? Osim njegovanja glasa, kako se volite opustiti, što vas još ispunjava?

Poslije koncerta svi muzičari znaju da je najljepše zajedno sjesti, malo prokomentirati, ne voditi ozbiljne teme i što više se smijati!

Vjerojatno mi moja narav i ljubav prema glazbi puno pomažu u svemu. I ljudi koji me okružuju mi također daju pozitivnu energiju koja mi daje i snagu.

Naravno, vjera u Boga mi daje sve!

 


Reci što misliš!