Ostalo / Intervjui

sljedeći tjedan izlazi album

Mirta Juran (Jeremiah's): Sve naše pjesme nastaju u podrumu kina!

Mirta Juran (Jeremiah's): Sve naše pjesme nastaju u podrumu kina!

Od Sv. Filipa i Jakova do Memphisa: Jeremiah's je najbolji mladi bend u Hrvata, a njihov dalmatinski blues ''diže'' sve generacije! Evo što nam je uoči svirke na Advetu otkrila Mirta Juran.

Večeras nastupate na Adventu u Zadru, što bi mogli reći ljudima koji nikada nisu bili na vašem live nastupu - što ih očekuje?

Na Adventu bi moglo biti dosta publike i prolaznika koji nikada nisu čuli za nas, a kamoli bili na live svirci jer je "adventska" publika stvarno raznolika i puno njih ne dolazi ciljano. Zato je ovakva svirka za nas dobra promocija i dobar izbor za popuniti program Adventa ukoliko ima onih koji su željni čuti mladi bend iz Zadra koji svira uglavnom autorske stvari na engleskom u blues/funk/rock obliku.

Vaš je glazbeni put bio poseban i zanimljiv, a nas zanima kako ste se okupili, tko je koga ''otkrio''?

Baš ste mene pitali koja sam zadnja uletila u bend od nas 6, haha! Ali upravo smo u ovom sastavu prosvirali van regije, na raznim glazbenim festivalima, dobili pokoju nagradu i snimili album.

Prvotno je ovaj bend bio pravi filipjanski trojac (kao što je to greškom nedavno najavljeno u medijima) kojeg su činili Roko na gitari, Jeremija na bubnjevima i Luka na bas gitari.

Svirali su samo instrumentale i to je bilo prije 6-7 godina. Zatim su u bend došli Ante na vokalu i trubi i jedna zadarska snaga - Frane na usnoj harmonici.

Prije točno tri godine sam u bend uletila i ja. Moglo bi se reći sasvim slučajno. Roko je najveći krivac!

Tko je najveći šef u bendu a kome je sve ravno do ekvatora? Koliko ste različiti i gdje nastaju vaše stvari?

Dok još nisam krenula, reći ću vam da neću biti potpuno iskrena... Frane je najpoduzetniji, Ante je psihoterapeut, Luka svira što treba, Jeri je ravno do ekvatora, a Roko sve to potiče i vodi. Upravo od svih tih različitih profila nastane bend kao što je ovaj. 

Sve naše pjesme nastaju u podrumu kina u Sv. Filip i Jakovu gdje imamo probe.

Snimali ste u Americi, spot je posebna priča, možeš li nam reći nešto više o svemu tome? 

U siječnju ove godine smo dobili priliku nastupati na International Blues Challenge-u u Memphisu kao pobjednici hrvatske verzije challenge-a.

Boravak u Americi smo htjeli iskoristiti što bolje moguće, pa smo rezervirali Dark Horse Studio u Nashvilleu kako bi snimili barem jednu stvar. Na kraju nije bila jedna nego pet pjesama koje će se naći na albumu prvijencu "Time to rob". Album možete čuti već od sljedećeg tjedna na digitalnim platformama Bandcamp i Deezer, a fizičko izdanje imamo od 13.prosinca kad budemo zasvirali u zagrebačkom klubu KSET.

Koliko su vas gurnule nagrade i priznanja i jeste li postali još kritičniji prema samima sebi?

Nagrade su došle nekako nenadano, same od sebe. Očito je to naša svirka pokazala, a da toga nismo ni bili svjesni. 

Ja sam uvijek največi kritičar u bendu, ne bi bilo dobro da ta bolest pređe na ostale.

Planovi za dalje?

Upravo nam je izašao spot za pjesmu Moving on, sljedeći tjedan izlazi album i jedva čekamo da to ugleda svjetlo dana da se možemo skoncentrirati na nove probe, puno svirki i novi materijal.
 


Reci što misliš!