Ostalo / Intervjui

uoči koncerta u arsenalu

Đani Maršan: Potrudit ću se publici priuštiti ono za što držim da je najkvalitetniji dio moje karijere

Đani Maršan: Potrudit ću se publici priuštiti ono za što držim da je najkvalitetniji dio moje karijere
Bojan Bogdanić

Njegovi tekstovi i njegova interpretacija pjesama dodirnuli su generacije i generacije. Legenda zadarske kulture i glazbe Đani Maršan uoči velikog blagdanskog koncerta u Arsenalu u petak 14. prosinca s nama je porazgovarao o mnogim temama.

- Doista sam zahvalan Arsenalu što su me i ove godine pozvali da priuštim prekrasnu večer publici. Pjevat ću s guštom, u prekrasnom prostoru, koji će biti vrhunski pripremljen, scena, svjetlo, zvuk - profesionalni su u tome što rade, kaže nam Đani s kojim se vrlo brzo pređe ''na ti'' jer unatoč svojoj zavidnoj karijeri pristupačna je osoba s kojom možete pričati o brojnim temama.

Ove godine Đani nam sprema još bogatiji glazbeni doživljaj - na sceni će mu se pridružiti 11 vrhunskih glazbenika, orkestar prof. A Babina, gudački trio obitelji Veljak, te klapa Kaleta, Karin Kuljanić, Amenda Stošić i Duško Lokin.

f3aafbf1ea4adb5744fb9bacd6021233.jpg?v=2- S Duškom sam uvijek dobar prijatelj i kolega, on je u Zagrebu, ja u Zadru, ali ostali smo jako dobri i rado surađujemo. Pomorsku školu smo zajedno završili, živjeli smo jednu zajedničku mladost, znate - bilo je to vrijeme kada su na nas imali veliki utjecaj San Remo, Elvis, Beatlesi, Orbison..., nastavlja Đani.

A sam repertoar koncerta bit će sjajan, obećaje - pokušao je, mada je to bilo teško, koncepciju prilagoditi blagdanskom ugođaju.

- Potrudit ću se publici priuštiti ono za što držim da je najkvalitetniji dio moje karijere.

Đani nam priča i kako rado ide na koncerte glazbenika koje cijeni i voli. Spomenuli smo i neizostavno ime - Olivera Dragojevića kojega Đani uistinu smatra vrhunskim glazbenikom Hrvatske.

- Ukratko, vrhunski interpretator, moj dragi kolega i prijatelj ...njegov glas je nenadmašan. Hvala mu na svemu!

eea5efc356a859e1ce9a76bd00c83523.jpg?v=2S Đanijem smo poželjeli govoriti i o odnosu Grada Zadra i Turističke zajednice prema glazbenicima. 

- Hvala vam na tom pitanju, ali dopustite mi da zasada izbjegnem odgovor, možda u nekoj drugoj prigodi, poručio je s osmijehom.

Nezaobilazan dio našeg razgovora bio je posvećen i životu u gradu Zadru. Đani smatra da imamo predivan grad s potencijalom koji je nemjerljiv, ali ne možemo se oslanjati samo na more i sunce. Isto tako, primjećuje koliko je turizam - stihijski i ubrzan - pojeo kvalitetu životu samih Zadrana.

A na kraju razgovora, još jednom je pozvao svoje sugrađane da mu se pridruže na koncertu u Arsenalu, na večeri protkanoj nostalgijom i pozitivnom energijom koja neće izostati!

 

 


Reci što misliš!