Ostalo / Intervjui

popularan bend stiže u arsenal

Frajle uoči zadarskog koncerta: Slavimo ljubav svaki dan!

Frajle uoči zadarskog koncerta: Slavimo ljubav svaki dan!

Cijela regija voli Frajle! Na Dan zaljubljenih, 14. veljače, ove divne dame stižu u zadarski klub Arsenal. Održat će nezaboravan koncert, a mi smo tim povodom porazgovarali s Frajlama i doznali brojne zanimljivosti pa čak i u kojeg su poznatog pjevača sve četiri zaljubljene!

Stižete nam u Arsenal baš za Valentinovo! Što nam spremate i je li ovo vaš prvi susret sa zadarskom publikom?

Bile smo u Zadru, imale smo već nastup, a dolazimo i privatno, pogotovo ljeti! Uvijek se radujemo novom susretu, a Valentinovo je posebna prilika! Iako, mi slavimo ljubav svaki dan, ovo je divna prilika da se svi kroz muziku podsetimo koliko je ona važna i koliko ona znači životu! Spremamo se za taj nastup!

Kakva je za vas bila protekla godina, koje bi trenutke mogli izdvojiti kao posebne?

Bila je jako produktivna i radna! Imale smo velike, predivne koncerte, i ispunile smo veliku želju publike da napravimo “koncert to go”, tj. stavimo koncert na nosač zvuka! Bile smo vrijedne, pa je u pripremi još jedan novi cd! Opet želja publike. CD sa coverima! I ova godina najavljuje mnoga lepa iznenadjenja, putovanja, nove gradove i van granica regiona.

Vi ste poznati kao bend koji definitivno posvećuje pažnju live nastupima. Kako se ''pripremate'', gdje vježbate, koje detalje nam možete otkriti koji čine vaše turneje zanimljivima i energičnima?

Trenutno smo na odmoru, koji je isto tako veoma važan za “punjenje baterija” i inspiraciju. Inače, pripreme su u obliku vokalnih proba nas četiri, zatim probi sa bendom, pripreme scenarija i repertoara koji je prilagođen svakom koncertu,  ovisno o prilici i zemlji u kojoj nastupamo. A kao i svi pjevači, čuvamo zdravlje i energiju, jer je to najneophodnije na svakom nastupu, tada date sve od sebe!

Na ''ti'' ste s brojnim velikim imenima glazbe iz cijele regije...Postoji li neka neostvarena suradnja koja bi za vas bila zanimljiva?

Imale smo priliku da stojimo rame uz rame s mnogim velikim pjevačima, zvijezdama, kao i sa mladim pjevačima koji tek počinju. Zanimljivi su nam i jedni i drugi i radujemo se suradnji s njima. Sve smo zaljubljene u Čolu!

Naš sljedeći cd najavljuje tako nešto... Budite strpljivi još malo, do proljeća, pa ćete vidjeti o čemu se radi!

Kakvi su dojmovi nakon objave 4. albuma, u kojem smjeru se kreće vaša glazba, kakvi su vam planovi za dalje?

Peti album je Live album, a šesti izlazi na proljeće. Ponekad ni mi same ne znamo u kom pravcu će nas muzika “ponijeti”. Mi to radimo spontano i mislimo da je tako najkreativnije i najbolje! Često same sebe iznenadimo, a i publiku. Volimo promjene i pratimo svoje “muzičko sazrijevanje”. Dok god uživamo u tome, muzike će uvijek biti!

Hoćete li imati vremena za ''đir po gradu'' Zadru i posjet znamenitostima?

Poslije ovog odmora, pakiramo kofere i kreće turneja. Zadar je prvi grad u nizu, pa slijedi Sarajevo, Slavonski Brod, Opatija... Nadamo se da ćemo imati vremena bar za kaficu pored mora slušajući čuvene morske orgulje i šetnju divnim gradom i rivom, da udahnemo inspiraciju za prestojeće koncerte!

 


Reci što misliš!