Ostalo / Kolumne

Ljubičasta minuta

Tim. Stručnjaci.

Tim. Stručnjaci.

Mene više čisto strah ujutro, prije nego mi se upale sve male sive stanice i trepavica odlijepi od krmelja, pogledati Fejs. Stalno umiru. Veliki ljudi iza kojih je velik broj sjajnih stvari - stihova, glazbe, uloga.

Stalno gledam RIP-ove i tužne smajlije. Stalno gledam linkove i što je još gore, dolazim u napast poći za krdom i sama ih lijepiti na svoj, kako se kaže, zid.

Tako da sam ovih dana započela detoksikaciju od društvenih mreža, što je za moj posao problem, jer tamo skupljam i hrpu korisnih informacija i sklapam kontakte.

Dogodilo se i nešto što mi se već jako dugo nije dogodilo - mobitel sam jedno jutro ostavila da se RIPa (rest in peace) na punjenju.

Srećom, nosim sat pa nije bio problem orijentirati se vremenski, ali preporučam svima da zaborave ponijeti mobitel na neki susret, kavu, u đir... Kakva sloboda, kakav užitak! I boje su kristalnije. Ili je to ipak ova bura? I zvukovi su intenzivniji (ili sam prošla uz više od tri bagera). I crveno na semaforu dulje traje. I ne možete provjeriti koje je godine David Bowie nastupio u Zagrebu jer nemate Google u džepu ili torbi.

Ja taj dan nisam nosila ni torbu, pa nisam znala što bi s rukama.

Otkrit ću vam tajnu - da, žene vole torbe jer mogu nositi svojih tisuću osnovnih potrebitih stvari, ali isto tako, mogu izgledati normalno dok điraju ili čekaju da se na šalteru pojavi broj 313 dok je recimo na ekranu 290. Uf, opet sam zaglibila u tešku digresiju.

Ali bolje i to nego u tešku depresiju - jučer je bio najdepresivniji dan u godini, ali ove godine dočekala sam ga SPREMNA. Šalim se, boli mene briga jel' najdepresivniji dan u godini znanstveno dokazan kad u Hrvatskoj imamo tu sreću - malo više od jednog depresivnog dana koji kandidira za ono ''NAJ''. Ali ... to u Zadru nećete osjetiti dok vas sunce vješto miluje po obrazima, a nebo se plavi kao HDZ-ov predizborni šuškavac i dok cupkate po mostu jer imate cijelo prijepodne ispred sebe ne može vas ubedirati neki tamo tim stručnjaka.

E, ta riječ. Zapravo, dvije riječi.

Tim. Stručnjaci.

Je li i vama dosta svega i gadi vam se gledati informativne emisije i dnevno političke panele ali ih gledate jer sve kolege sutra imaju ekpertne komentare i kritike, posebno ponedjeljkom ''nakon Stankovića''?

Dakle, Tim - Tihomir od milja, poznatiji kao mandatarrr, s naglaskom na r, ljupko stvorenje kojega ne možete nigdje naći dok Božo i Tomo koji nikad neće biti Tome uz melodiju iz A JE TO sastavljaju popis jela za skorašnji domjenak proglašenja novih ministara... što reći?

Još mi ne smrdi, ali ni ne miriše.

Skoro kao Josipović, koji je Stankoviću potvrdio da se osjeća sjajno i politički nije mrtav.

Šezdeset minuta s Josipovićem za divno čudo proletjelo mi je brže nego kada je na onu stomatološku fotelju zasjeo veliki povratnik emisije Nedjeljom u 2 Milanović, Zoran Milanović. I dok je on izgovarao pretpostavljam važne, pomno promišljene i proširene rečenice s onim već tako izlizanim konstrukcijama, a Stankoviću slina počela curiti po ovratniku jer je napokon dobio priliku na ražnju zavrtjeti svoje odbjeglo, žuđeno janje, mene je zanimalo samo vidi li Zoran kako se vrijeme ružno poigralo s njegovim licem.

Ona snimka koju mu je pustio s prošlog gostovanja da ga ''ulovi u laži''...ajme. Ne.

Što je ono Vitez rekao Stankoviću, da mu je poezija loša i da se ostavi toga? Možda mu je trebao reći da se ostavi još nečega. Ali dobro.

Poanta je u samo jednom malom blaženom izumu, zove se mjut ilitiga bešumno. Opcija savršena i sasvim besplatna. Dakle, na vašem daljinskom upravljaču je najčešće uz onaj botun za paljenje/gašenje uređaja. Onda lipo gledate, a ne čujete. Jer je sasvim isto. Nećete čuti ništa novo, pametno i konstruktivno. Možete samo proučavati pore, frizuru, odjeću... detoks.

Kažu smijeh je lijek, pa predlažem terapiju Jurkotićem. Iskače već iz paštete, ali nema veze. Na Youtube-u ima i svoj kanal, navalite.

Sad kad sam poslušala "Tima" i Pupovca predlažem da ukinu 60- minutnu "Nedjeljom u 2" i uvedu "U zdrav mozak" jer izgleda da, ako ne skuže da ih zajebava Jurkotić, sugovornici pokažu svu paletu svojih ''farbi'' i masti u manje od 5 minuta. Ou jes.

Gud, gud.

Gudbaj.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.