Ostalo / Kolumne

Život u čistilištu

Neobična božićna priča

Neobična božićna priča

Svaka obitelj ima neku svoju božićnu priču koja im uljepša blagdane. Često su to neke koje dirnu srce, no kod ove to nije slučaj. Ona je vrlo neobična, pa čak i humoristična. Uljepšala je Božić, zasigurno, dvjema obiteljima, ako ne i više njih. Zapravo, sigurna sam da ju je čulo pola Primorsko - goranske županije, ali i Zadarske. Znate li vi možda priču o dvije tuke?

Dakle, da prijeđemo na stvar... Imamo jednu vrlo neobičnu situaciju koja se pojavljuje u eteru radio Rijeke na sam Badnjak. Voditelj započinje priču koja isprva zvuči kao vic, no na kraju se ispostavlja nešto sasvim drugo... Pa eto, pokušati ću vam je dočarati.

Imamo dvije tuke. Jedna putuje iz Zadra, a drugoj je polazište nepoznato. Prva tuka koja putuje iz Zadra nosi rođendanski poklon. Druga, pak, tuka putuje sama. Obje tuke nemaju ni ime, ni prezime, ni broj mobitela kako bi se znalo kome tuke pripadaju.

Jedna tuka izlazi u Crikvenici, a druga u Rijeci. I događa se sljedeća situacija. Gospođa koja preuzima tuku u Rijeci, shvaća da tuka nije njezina jer je njena tuka trebala biti s poklonom. Dragi gospon šoferi shvaćaju da su krivu tuku iskrcali u Crikvenici jer ni jedna nije imala oznaku. Dakle, gospođa u Crikvenici zabunom je preuzela tuku i rođendanski poklon.

Zbog toga razloga gospođa, koja je dobila praznu tuku, zove radio Rijeku kako bi joj pomogli pronaći njenu pravu tuku i poklon. I tako, komičan, ali ljubazan novinar moli gospođu iz Crikvenice da se javi na radio Rijeku kako bi preuzela svoju praznu tuku, a vratila tuđu s poklonom. Isto tako, zamoljeni su i susjedi ukoliko znaju da je njihova susjeda preuzela tuku s poklonom, a nije joj uskoro rođendan da priupitaju dotičnu je li tuka njena.

U paralelno vrijeme imamo dvije nove situacije, jednu u Rijeci, a drugu u Crikvenici. Gospođa iz Rijeke koja je prijavila slučaj na radio Rijeku nije znala da njena obitelj sluša istu radio stanicu i umire od smijeha, no ne mogu vjerovati na koji način će se možda domoći željene tuke, ali i još željenijeg poklona.

U Crikvenici jedan susjed sluša istu radio stanicu i na pamet mu padne kako je upravo njegova susjeda malo prije bila na kavi i pri odlasku otišla po tuku na kolodvor. Istog trenutka odlazi kod susjede kako bi je priupitao o tajanstvenoj tukici.

-          «Bok susjeda, jesi li preuzela tukicu?»

-          «Jesam, zašto?»

-          «Pa, jesi li ti trebala dobiti poklon sa tukom?»

-          «Nisam?!»

-          «A jesi pogledala tuku koju si dobila?»

-          «Ma nisam još stigla, kuham ručak» (i ode pogledati poklon - tuku)

Susjeda otvara misteriozni paket i stvarno, uočava poklon. Susjed joj u tom trenutku ispriča priču s radio Rijeke i ona nazove svoga pošijatelja kako bi se riješili svake nedoumice.

-          «Halo, jesi mi s tukom poslao poklon?»

-          «Kakav poklon? Nisam»

-          «Pa u kakvoj si mi vrećici posalo?»

-          «Kartonskoj, na brojeve»

-          «E, ova moja je na medvjediće!?!?»

Nakon toga, napokon stiže poziv na relaciji Crikvenica - Rijeka. Prvo cijeli slučaj opet završava u eteru radio stanice kako bi uvjerili slušatelje da je događaj zaista stvaran, ali i da će uskoro dobro završiti. Nakon toga, napokon se uspostavlja veza između dvije gospođe. Rješavaju se sve nedoumice, a tukice će napokon pronaći put do svojih pravih vlasnika.

Susret je bio dirljiv. Obje gospođe s tukicama pod rukom stižu na dogovoreno mjesto umirući od smijeha, a možda malo i srama zbog neobične razmjene. Svatko ispriča svoju verziju, pomalo u čudu, pomalo u smijehu. Osim što je gospođa iz Crikvenice ostala bez poklona, a dobila i manju tuku, svaka je ipak preuzela ono što joj pripada.

Stvorilo se još jedno novo poznanstvo uz ovu anegdotu. Na Božić je svaka obitelj uživala u svojoj tukici. Sigurno su bile ukusne kada su začinjene tako dobrom pričom, a možda i malo žilave od silne kilometraže.

Ne mora svaka božićna priča ganuti nas do suza, neka nas može i nasmijati do suza. Kod ovih obitelji (uže i šire) je bilo zasigurno puno smijeha oko ovih božićnih blagdana. To je jedan od onih Božića koji će ostati dugo u sjećanju. Nadam se da su i vaši blagdani bilo isto toliko veseli i blagoslovljeni dobrom spizom, veseljem i mirom.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.