Ostalo / Kolumne

iz martinog inboksa

Ne znam plesat´

Ne znam plesat´
Facebook

Nedavno je to bilo, u rano jutro između kave i doručka upalim „feelgood radio“.

Debata jutra ili tema jutra, svejedno, bila je- Ostavila sam dečka nakon 2 godine veze jer nikad nije htio plesati, to mi je smetalo i sad me zanima da li sam pogriješila.

Nisi djevojko, pogriješio je samo on jer te nije prvi napucao kad si ga po pedeseti put prisilno željela natjerati da pleše.

Mislila si da ćete se voljeti zauvijek i da će on kad tad uz tebe, profesionalnu utjerivačicu plesnih koraka postati Patrick Swayze, Ditry Dancing. Mislila si i da će on, zbog vaše nazovi ljubavi, usavršiti svoje plesno umijeće toliko da će vikendima po podijima nastajati prazan krug oko vas.  E neće moći.  

Tvoj, sada bivši dečko, nije se niti potrudio izvući tu urođenu metlu iz leđa jer jednostavno- čovjek ne voli plesati, isto kao što ti možda ne voliš gledati nogometnu utakmicu, podrigivati pivo i glasno proklinjati suce. Hipotetski, možda i voliš ali ako kojim slučajem ne voliš- nema te ljubavi koja bi te pod prisilom trebala natjerati da to radiš.

Postoje samo 2 razloga zbog kojih je opravdano raditi nešto što tvoja druga polovica želi da napraviš:

1.nema ga

2.nema ga

Zašto je postalo in da parovi imaju te na silu uvedene zajedničke interese i matching outffite? Nećete nikome dokazati koliko se volite izgledajući ko jednojajčani blizanci. Zašto ne budete #matching odjeveni u svoja četiri zida?

Ne želim zvučati kao Bruno Šimleša ali ljubav je miks svih onih ružičastih stvari koje su vam zajedničke i koje volite jedno kod drugoga, ali i onih obojanih u neku bljutavo senfastu boju.

Kad pomiješaš ružičastu i bljutavo senfastu boju, što dobiješ? Nemam pojma ali sigurno neku čudnu boju koja će se nekome sviditi a nekome možda i ne.

Većini wannabe Cosmo girl princeza se taj miks boja nikako neće svidjeti jer ljubav zamišljaju na drugačiji način, nestvarno ružičast.  Život će provesti u dvorcu sa svojim princom koji nikad ne ispušta vjetrove a ujutro ih budi sa gotovim doručkom. Kojeg je sam spremio. Samo u pregači. A prethodno su skupa plesali do jutra.

Evo ti online imaginarna pleska i probudi se.

Ljubav nije članak iz Cospomolitana.

Možda ćeš ponekad u životu ostavljati nekoga zato što ne želi plesati, ali to nije zato što ne zna/ne želi plesati nego jednostavno zato jer ga ne voliš. Možda i ti jednom budeš ostavljena zbog nekog još glupljeg razloga. Imaš tu dosadnu smeđu boju očiju. Ne volim te.

Ako nekoga stvarno voliš neće ti smetati što ima dvije lijeve noge za ples, ne zna kuhati ili još nije položio vozački.

Jer to je ljubav, baš kao i život- nekad ružičast, nekad bljutavo senfast ali u globalu, većinom kombinacija te dvije boje.


Reci što misliš!