Ostalo / Kolumne

srce u zadru, tilo u dublinu

Ti glupa blogerice...

Ti glupa blogerice...

Blogerica sa par stotina followera popljuvala je Zadar. Naslovi su to svih medija koji prenose osvrt mlade Amerikanke koja je provela 2 i pol miseca po Hrvatskoj i Zadar je se nije nimalo dojmio.

Sada je oni koji nisu zadovoljni njenim osvrtom pljucaju jer "Tko je ona da nama kaže kakav je to Zadar". I zato da bi imali bolju sliku pozivam vas sve da bacite oko na Tripadvisor, pogledajte i zbrojite sve reviewe na sve što se može ocijeniti iz Zadra. Onda... izuzmite sve ove koji u karijeri reviewera imaju samo jedan review (upravo tu peticu) na lošem engleskom sa profila bez slike. I shvatit ćete da je bar 60% svih osvrta lažno. I sad se pojavi neka Amerikanka koja si zamisli ti to, priušti 2.5 miseca putovanja i usudi se biti nezadovoljna, usudi se čak to i napisati.

Tko je to ona da ima pravo na svoje mišljenje i tko joj to daje za pravo kad mi sami sebi dajemo petice na svim platformama, svim servisima i svim natjecanjima? Tko je sad ona od jednom?

Želite priču o Zadru ? Prošećite do poluotoka. Ima tamo jedan restoran. Mladi ljudi uložili su novce, nisu otišli iz Zadra. Žele raditi, zapošljavati ljude da ne bježe u Irsku. Ima lipa terasa vani. 17. je travnja, prazna je ej. Pored nje parkiran je kamion, nekoliko automobila na kamenim pločama, kompresori, ruši se sve, buka se širi tim djelom grada.

Trese se sve. Radovi u zamahu. Netko otvara nešto pored al nije se dalo ljudima rušit cijele zime pa sad krenuli paliti agregate sa prvim gostima. Kažu pravila sve do 01.06 da se smije i sve je "po zakonu". I tako. Lagano. Do 01.06 pikamer će razvaljivati zid, trenje pod nogama. Prazna terasa. Turisti koji neće niti pomisliti da sjednu. A neš ti. To je samo još 43 dana rušenja i buke.

I tu Zadrani ne vide problem. Tu je sve 5, tako je kako je. Ali usudi se doći u Zadar i nemoj svršit? Usudi se dati trojku na tripadvisoru u svom sto i nekom osvrtu do sada. E tu ćemo ti jebati majku. Jer, mi smo Zadrani i mi ćemo ti reći kako ćeš i kada glasati i što će ti se sviditi i kakvo mišljenje ćeš imati. Mi ćemo regulirati što će te oduševiti a što ne. Ovo pod "ne" nek ti ne pada na pamet jer "Jebat ćemo ti majku, da, tebi "preko bare", tebi glupa blogerice sa par stotina followera..."

Reci što misliš!