Ostalo / Zadarska županija

Županijski dani 2012

Zajedno do čistog podmorja

Zajedno do čistog podmorja

U sklopu Dana Zadarske županije, te Dana planete Zemlje, ovaj vikend planirane su dvije eko-akcije. Čistit će se podmorje kod Ražanca, te saljska luka, a u akciju su se uključili brojni sudionici

U povodu Dana planeta Zemlje i u sklopu Županijskih dana 2012., ronilački klub Sveti Roko iz Bibinja u suradnji sa Zadarskom županijom, u petak, 20. travnja 2012. godine, u knjižnici Jurja Barakovića u Ražancu s početkom u 18 sati organizira predavanje mr. Mirne Petricioli na temu „Samoniklo mediteransko bilje i njihova uporaba u vrtovima i okućnicama" te predavanje dr.sc. Smiljana Gluščevića na temu „Razvoj hidroarheologije na hrvatskoj obali Jadrana".

U subotu, 21. travnja 2012. godine organiziraju se dvije velike akcije čišćenja podmorja; u 9 sati u Ražancu počinje ekološka akcija čišćenja podmorja mjesne luke uz sudjelovanje ronioca RK Sveti Roko, interventne policije, vatrogasaca, lokalnih ribara i učenika osnovne škole iz Ražanca.

Istoga dana (subota, 21. travnja) u vijećnici Općine Sali na Dugom otoku s početkom u 10 sati bit će otvorena izložba 50 podvodnih fotografija nastalih tijekom izrade plakata podmorja otočića Veliki i Mali Garmenjak i Sestrica u blizini Dugog otoka,te će spomenuti plakati ujedno biti i promovirani.

Tijekom izložbe i promocije plakata bit će održano i predavanje Donata Petriciolia „Morem preplavljene špilje Dugog otoka" te predstavljen „Priručnik za inventarizaciju morskih organizama" Tatjane Bakran Petricioli.

Nakon izložbe i predavanja održat će se ekološka akcija čišćenja podmorja mjesne luke.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.