Ostalo / Zadarska županija

Zrilić vs. Zrilić

Novi sukob dužnosnika u Zadarskoj županiji

Novi sukob dužnosnika u Zadarskoj županiji

Neću ga zvati ni na kakav skup ili radno tijelo, jer on svaki put iskoristi priliku za propagiranje neke svoje politike, kaže župan Zrilić

Sukob dužnosnika u Zadarskoj županiji, koji latentno traje od početka mandata 2009. godine, ovih je dana ušao u daljnju fazu. Dožupan Stanko Zrilić u javnost je izišao s tvrdnjom da mu je župan Stipe Zrilić zabranio pristup kolegiju na kojemu se s pročelnicima dogovaraju prijedlozi za skupštinske odluke, piše slobodnadalmacija.hr

Župan je najvjerojatnije “pukao“ jer nije bio na listi za Sabor, a ja sam sada namjeravao upozoriti na neke nezakonite odluke koje priprema − kaže Stanko Zrilić. Na pitanje o kakvim je nezakonitostima riječ, dožupan kaže da toga ima više i da za sve ima dokaze.

Na Županijskoj skupštini idućeg bi tjedna trebala biti donesena odluka o davanju koncesije na pomorskom dobru za uzgajalište tuna pokraj Lavdare. Riječ je o šest milijuna četvornih metara, a priprema se odluka da se naplaćuje samo za 300.000 četvornih metara, što znači da će se netko okoristiti. Na sličan je način ozakonjeno bezakonje i u proširenju kafića “Portos” na Kolovarama. Županijski vijećnici ne bi smjeli prihvatiti takve odluke − tvrdi Stanko Zrilić.

S druge strane, župan Stipe Zrilić kaže da jednostavno više ne poziva  svog zamjenika na sjednice kolegija. − Neću ga zvati ni na kakav skup ili radno tijelo, jer on svaki put iskoristi priliku za propagiranje neke svoje politike i u biti nanosi štetu Zadarskoj županiji. U Županiji može biti samo jedna politika, njegov je model ponašanja nadiđen. O tome je i narod nedavno rekao svoje.

Ako misli da ima nezakonitosti u mojem radu ili u radu pročelnika, neka slobodno sve prijavi policiji ili Državnom odvjetništvu − kaže župan Zrilić, uz napomenu da je on kao nekadašnji dožupan samo pet posto posla odrađivao po nalogu župana te da ne zna što radi njegov zamjenik jer ne daje nikakve prijedloge niti surađuje s pročelnicima.

SD/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.