Politika

Lalovac smatra da je to loša odluka

Ministar turizma stao na stranu ugostitelja

Ministar turizma stao na stranu ugostitelja

Ministar turizma Gari Capelli stao je na stranu ugostitelja i kao mogućnost spominje moratorij na plan ministra Zdravka Marića da se PDV u turizmu digne s 13 na 25 posto. Najavio je razgovore s ministrom financija, jer strahuje od nekonkurentnosti hrvatskog turizma. Marić, pak, za N1 poručuje da ostaje pri svojim prethodnim izjavama oko cjelovite porezne reforme te da s kolegom iz Vlade ne namjerava komunicirati putem medija. Da režemo granu na kojoj sjedimo, komentar je bivšeg ministra financija SDP-ovog Borisa Lalovca na namjeru vladajućih HDZ-ovaca i mostovaca da se poveća PDV-a u ugostiteljstvu. Evo izjava Capellija i Lalovca:

"Sigurno ću biti moja puna potpora ministru financija jer smo svi zajedno u timu i vladi RH, ali u ovom segmentu turizma ćemo pregovarati. Razgovarajući sa svim udrugama u struci vidjeli smo mogućnosti koje bi negativno proizašle iz podizanja PDV s 13 na 25 posto u ugostiteljstva jer ja imam najveću odgovornost ukoliko nešto krene krivo u turizmu", rekao je ministar turizma.

"Mislim da je to loša odluka. Nije bezveze vlada Zorana Milanovića smanjivala PDV i pokazalo se da je to bila dobra odluka jer je turizam tada duplo rastao nego gospodarstvo. Turizam zapošljava puno ljudi. Nažalost će se smanjiti potrošnja, zaposlenost u turizmu i sigurno ćemo biti zbog stope s 13 na 25 posto najnekonkurentnija zemlja ne samo u Europi nego i šire", rekao je Lalovac.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

  Vezane vijesti