Politika

Utrka počinje

Izbori za predsjednika SDP-a 24. rujna

 Izbori za predsjednika SDP-a 24. rujna

Na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva SDP-a dogovoren je datum sjednice Glavnog odbora, koja će se održati u subotu 24. rujna. Na njoj će se, između ostalog, odlučiti o datumu unutarstranačkih izbora. Spominje se 19. studenog.

Šef stranke na odlasku Zoran Milanović jučerašnjim sastankom nije predsjedao nego je tu zadaću prepustio potpredsjednici Milanki Opačić.

"Izbore smo izgubili za nijanse, ali i da smo ih dobili, što bismo? Pregovarali s Mostom? To nema smisla. Ne možeš biti stalno odlikaš, neki put moraš dobiti četvorku, osjećam tugu, ali i sreću jer smo napravili nešto. Ljevicom se nekad u Hrvatskoj brisao pod, a sad je drugačije. Ne želim da nas se boje, ali kad je trebalo pokazali smo zube", kaže šef SDP-a. Nije tužan zbog odlaska. Podržat će, svakoga tko se bude kandidirao za njegova nasljednika. Također je najavio da saborski mandat neće odraditi do kraja.

"Prvi puta sam uspio otvoriti debatu za premijera, na koju je javnost reagirala pozitivno, ali to ne znači da moram odraditi mandat u Saboru, ja sam slobodan čovjek. Mandat sam dobio za premijera, a ne saborskog zastupnika. Broj preferencijskih glasova dobio sam jednog dijela građanstva za premijera, ne za predsjednika Kluba ili saborskog zastupnika. Posao koji sam radio je bio posao predsjednika stranke, puno više od posla to je bio poziv, predsjednik Republike i kao da me netko dotaknuo po ramenu i rekao: Sada je dosta, šaraj malo", kaže Milanović.

Da će se natjecati za Milanovićevog nasljendika za sada su najavili Ranko Ostojić, Tonino Picula i Domagoj Hajduković. Očekuje se još kandidata.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.