Politika

Nova taktika

Prgomet i Kujundžić ponovo u HDZ-u, Kosor i dalje bez poziva

Prgomet i Kujundžić ponovo u HDZ-u, Kosor i dalje bez poziva

HDZ ne odustaje od politike zajedništva. Andrej Plenković očito ima malo drugačiju taktiku za pobjedu na izborima - umjesto koaliranja s donedavnim partnerima, odlučio se na okupljanje starih članova stranke i samostalan nastup u izbornoj utrci. U stranku se tako vraćaju Drago Prgomet i Milan Kujundžić dok Jadranku Kosor i dalje nitko nije kontaktirao.

Visoki sud časti HDZ-a jednoglasno je odlučio da se Prgomet i Kujundžić vrate u stranku. Njih dvojica, uputili su zahtjev za ponovnim članstvom iako su osnovali vlastite stranke nakon izlaska iz HDZ-a. Prgomet kaže da su ga prvi potezi novog predsjednika uvjerili da se događaju promjene na bolje te da stranka može i hoće pobjediti na izborima.

"Poziv koji je došao od gospodina Plenkovića, kao i njegovi prvi potezi su me zaista uvjerili da, ono što gospodin Plenković želi napraviti od HDZ-a je jedna narodnjačka stranka otvorena za ljude dijaloga, otvorenma za ljude koji se žele nadmetati činjenicama i argumentima. dakle, sve ono za što sam se zalagao dok sam bio u HDZ-u.Tako da je ovo samo nastavak onog što sam započeo prije nekoliko godina pa je u jednom trenutku bilo prekinuto". objasnio je Prgomet.Potvrdio nam je i da će njegovo ime biti na izbornoj listi HDZ-a.

"O tome smo razgovarali gospodin Plenković i ja ali nismo definirali niti poziciju niti izbornu jedinicu.", kazao je.A što će biti s budućnošću njegove, sada bivše, stranke HRID, odlučit će stranačka skupština, iako je uvjeren da će veći dio članstva za njim u HDZ. Kujundžićeva Hrvatska Zora je pak odlučila da će se reintegrirati u HDZ, potvrdio je HRT-u.

"Dogovor je išao brzo i lako. Zemlja u dubokoj krizi traži promjene, traži drugačiji pristup, traži okupljanje i traži zajedništvo. I na tome tragu smo se ustvari našli.", kaže Kujundžić.Čim je preuzeo stranku, Plenković je poručio da su vrata otvorena svim potencijalnim povratnicima, bilo da su izbačeni ili su samoinicijativno otišli, očito vjerujući kako će mu upravo ta strategija osigurati pobjedu na izborima.

"I vjerujem da je upravo ovaj integrativan čin kojeg smo danas dovršili prava poruka o kvaliteti smjera i snazi HDZ-a koji samostalno ide na izbore 11. rujna.", naglasio je Plenković.A iako se kroz medije konstantno provlači pitanje povratka Jadranke Kosor, ona kaže da s njom, još nitko nije razgovarao o povratku. Ponosna je, ističe, što je upravo ona pružila pravu političku priliku za afirmaciju Plenkoviću i njegovog užeg kruga suradnika i što oni sada zagovaraju politiku protiv isključivanja iz stranke i protiv zabrane drugačijeg mišljenja.

"Za sad se to odnosi na one koji su napustili stranku svojom voljom i nisu se htjeli dalje više boriti, a ne i na mene koja sam izbačena. Zato sam i rekla da se nadam da ta politika okupljanja i ispravljanja nepravdi vrijedi jednako za muškarce i za žene.", istaknula je Kosor.U cijeloj ovoj situaciji neobično joj je samo to što nitko od tog najužeg vodstva i ljudi koji praktički odlučuju o budućnosti HDZ-a, nije čak niti kavu popio s njom, ne zbog, kako kaže, neke obveze, već zbog toga što su bili bliski suradnici.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.