Politika

Ppotpredsjednik Međuskupine za mora, rijeke, otoke i priobalna područja

Tonino Picula za otoke

Tonino Picula za otoke

Zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula od početka mandata radi na tome da se omogući bolji život otočanima i malim ribarima. Kao potpredsjednik Međuskupine za mora, rijeke, otoke i priobalna područja organizirao je konferenciju o maritimnoj baštini u Betini, okupivši domaće i svjetske entuzijaste iz devet zemalja kako bi predstavili održive modele upravljanja maritimnom baštinom u lokalnim zajednicama.

Zaštita autohtonih hrvatskih proizvoda na EU razini jedno je od glavnih područja interesa zastupnika Picule. Dosad je organizirao niz stručnih radionica diljem Hrvatske na kojima mali i srednji proizvođači od stručnjaka uče kako izgleda proces zaštite proizvoda, a ove je godine u suradnji s nekoliko autora predstavio i Priručnik o zaštiti proizvoda kao poticaj svima koji već jesu odlučili ili tek razmišljaju o pokretanju procesa zaštite proizvoda.

Europskoj komisiji obratio se po pitanju diskriminacije potrošača upozorivši na tzv. geo-blokiranje odnosno diskriminaciju prema mjestu prebivališta prilikom on-line trgovine. Komisiju redovito upozorava i na neravnopravnost u odnosima sa SAD-om po pitanju viza te je nedavno od američkog veleposlanika pri EU Anthony Gardnera, dobio potvrdu da je Hrvatska vrlo blizu ispunjenja kriterija za ukidanje viza.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.