Politika

Politička trgovina

Rusak tvrdnje o trgovini s HSU-om nazvala lažima

Rusak tvrdnje o trgovini s HSU-om nazvala lažima

Nezavisna saborska zastupnica Gordana Rusak "lažima, podbadanjima i nemoralom" je nazvala tvrdnje da je Hrvatskoj stranci umirovljenika nudila prelazak u njihov klub zastupnika uvjetujući to, među ostalim, zapošljavanjem svoje suradnice u Klubu i redovitim mjesečnim iznosom za financiranje njezinih znanstvenih projekata povezivanja gospodarstva i znanosti.

"Toliko laži, podbadanja i nemorala u jednom danu nisam doživjela u čitavom svom životu", kazala je Rusak Hini, zamoljena da komentira tvrdnje predsjednika HSU-a Silvana Hrelje da se prije priključenja Klubu HSLS-a nudila zajedničkom klubu HSU-a i nezavisnog Stipe Petrine, također bivšeg Mostovca, no o detaljima još uvijek ne želi govoriti.

Dio medija je u ponedjeljak, nakon što je Rusak napustila Hrid Drage Prgometa i prešla u Klub HSLS-a, objavio preslik pisma koje je zastupnica navodno poslala HSU-u, a u kojem nudi suradnju s njihovim klubom, uz niz preduvjeta, među kojima je i "izdvajanje sredstava na mjesečnoj razini u zaseban fond za provedbu znanstvenih projekata u cilju povezivanja gospodarstva i znanosti, kao i za popularizaciju znanosti u redovima Sabora", za što predlaže iznos od 10.000 kuna.

U navodnom pismu od HSU-a traži i da u Klubu do kraja mandata, uz mjesečnu neto plaću od 10.000 kuna, zaposle njezinu suradnicu Sanelu Dropulić, koja je sada angažirana kao glasnogovornica u HSLS-u, stranci u čiji je zastupnički klub Rusak prešla.

Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja i dalje potvrđuje autentičnost tog pisma. "Gospođa Rusak je tražila novac za neke svoje projekte i to je istina. Mi smo razgovarali na njezinu inicijativu, izrazila je želju da bi promijenila klub i tražila, između ostalog i zapošljavanje u našem klubu. Rekli smo da nam je to neprihvatljivo, jer bi već zaposlene morali baciti na ulicu", ustvrdio je Hrelja i dodao kako je Rusak pismo s ponudom poslala zajedničkom Klubu HSU-a i nezavisne liste Stipe Petrine.

O svemu se oglasila i glasnogovornica HSLS-a Sanela Dropulić, koja je putem Facebooka poručila kako za PR-ovca nema veće laskavosti nego kad mu se diže cijena za ono za što nije odgovoran. "Moram priznati da bi svakako u taj dijapazon laskavosti spadala i činjenica da saborski zastupnici zbog mene mijenjaju stranke. Ali na žalost medija i novinara koji barataju s netočnim informacijama moram samo reći - angažirana sam u HSLS-u kao profesionalac prije bilo kakvih 'kadrovskih križaljki' o kojima pišu kao istinite i tjeraju me na prve ispravke netočnih navoda", napisala je Dropulić.

U nekim medijima pojavila se i informacija da je suradnju Rusak nudila i Klubu SDP-a, no predsjednik tog kluba Igor Dragovan to odlučno demantira. "Ne znam kako je SDP utrpan u tu priču, možda je nekom najlakše tako, ali to nije istina i s tim nemamo nikakve veze", kazao je Dragovan Hini.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.