Politika

Izbori u Crnoj Gori

Đukanovićeva vlada spremna za izbore

Đukanovićeva vlada spremna za izbore

Crnogorski premijer Milo Đukanović izrazio je spremnost vlade i vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS), čiji je on čelnik, da odmah nakon što Crna Gora dobije pozivnicu za prijem u NATO, pristupi organiziranju parlamentarnih izbora, što je bio i jedan od najvažnihih zahtjeva s prosvjeda jednog dijela oporbe prošle subote u Podgorici. Đukanović je o tome govorio u parlamentu, na aktualnom satu, ponovno ocijenivši prosvjede kao pokušaj destabiliziranja i smjenjivanja vlasti nasilnim putem.

“Vlada Crne Gore i država imaju kapacitete da zemlji osiguraju sve uvjete za njen stabilan put ka europskim i euroatlantskim integracijama, uz realnu nadu da ćemo poziv za članstvo u NATO dobiti početkom prosinca. Nema razloga za strah i zabrinutost. Ustrajat ćemo na smjeru ostvarivanja najvažnijih nacionalnih interesa Crne Gore", poručio je Đukanović.

On je kazao da odgovorna vlast sada mora razmišljati o tome šta raditi dalje u neposrednoj budućnosti.

"Najvažniji nacionalni interes Crne Gore je poziv u NATO i uvjeren sam da je na dohvat ruke. U predstojećih mjesec dana treba uložiti dodatne napore da zavrijedimo poziv i uvedemo Crnu Goru u stabilne i prosperitetne vode", rekao je on i dodao da nakon toga dolaze pripreme za parlamentarne izbore.

Aktualnom satu nisu bili prisutni zastupnici oporbenog Demokratskog fronta, koji su odbacili svaku mogućnost pokretanja dijaloga za izlazak iz krize s aktualnim političkim vodstvom, a koji je najavio predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić.

Krivokapić je pokrenuo inicijativu za pokretanje političkog dijaloga na najvišoj razini u cilju izgradnje narušenog izbornog povjerenja i organiziranja poštenih i demokratskih izbora u skladu s novim izbornim zakonodavstvom.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.