Politika

Danas će biti pokopano 136 žrtava

Duraković: U srebreničkom genocidu uništene cijele obitelji

 Duraković: U srebreničkom genocidu uništene cijele obitelji

Na tisuće ljudi okupilo se u Potočarima na obilježavanju 20. obljetnice genocida u Srebrenici. Srpske snage 1995. ušle su u tzv. zaštićenu zonu i ubile više od 8 tisuća ljudi.

Ćamil Duraković, predsjednik organizacijskog odbora istaknuo je da su uništene cijele obitelji.
 
Danas će biti pokopano 136 žrtava.
 
"Danas ćemo ukopati jednog oca, njegovog sina i njegovog unuka. Ukopat ćemo zatim jednog oca i dva njegova sina, ukopat ćemo zatim dva brata pored očeva ukopanih prethodnih godina, ukopat ćemo njihove sinove, pored ranije ukopane braće ukopat ćemo njihovu braću", rekao je Duraković.Istaknuo je da još tisuću i 100 žrtava nije pronađeno.
 
"Pozivam one koji su kao pripadnici srpske vojske sudjelovali u smaknućima, radnike koji su ih zakopavali u grobnice, bageriste koji su prekopavali te grobnice, kamiondžije koji su ih prevozili, radnike koji su ih ponovno zatrpavali, komšije koji su to sve gledali, političari koji su to sve planirali da nam kažu gdje su kosti tih Bošnjaka. To će biti vaša pružena ruka pomirenja, to će biti početak nogo života, bilo je teško, ali je moguće. Na vama je!", rekao je Duraković.
 
Na obilježavanje su stigla izaslanstva brojnih država i međunarodnih organizacija. Među njima je i srbijanski premijer Aleksandar Vučić. Hrvatsku predstavlja predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.