Politika

Priopćenje

Gradska organizacija SDP-a čestita Dan antifašističke borbe

Gradska organizacija SDP-a čestita Dan antifašističke borbe

Gradska organizacija SDP-a  čestita Dan antifašističke borbe - donosimo priopćenje kojega potpisuje Sabina Glasovac, predsjednica GO SDP-a.

Drage Zadranke i Zadrani,

Antifašizam je ugrađen u temelje hrvatske države i moderne Europe s kojom dijelimo zajedničke vrijednosti - demokraciju, poštivanje prava i sloboda svakog pojedinca, protiveći se bilo kojem obliku ekstremizma.

Formiranjem Prvog sisačkog odreda, prije 70 godina , počeo je organizirani otpor protiv fašizma na našim prostorima. Ujedinjeni u zajedničkoj borbi protiv najvećeg zla čovječanstva, mnogi su dali svoje živote i na tome smo im vječno zahvalni.

Naša je zajednička dužnost graditi mir i toleranciju, međusobno poštivanje i uvažavanje kako svojih, tako i tuđih vrijednosti i sloboda, čega je Zadar, kao grad otvoren prema budućnosti, itekako svjestan.
Moderna hrvatska država nastala je upravo na temeljima antifašizma, a te vrijednosti ugradili smo i u Ustav Republike Hrvatske.
Na Dan antifašističke borbe, 22.06. na Gradskom groblju u Zadru, članovi SDP-a tradicionalno polažu vijence u spomen na sve poginule borce antifašiste.

U ime Gradske organizacije SDP-a Zadar čestitamo vam Dan antifašističke borbe.

Predsjednica:
Sabina Glasovac


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.