Politika

Euroizbori 2014.

Hrelja predstavio kandidatkinju HSU-a za EU parlament

Hrelja predstavio kandidatkinju HSU-a za EU parlament

Hrvatska stranka umirovljenika (HSU), koja na predstojeće izbore za Europski parlament izlazi u koaliciji sa SDP-om, HNS-om i IDS-om, danas je u Zadru predstavila svoju kandidatkinju Višnju Fortuna, predsjednicu stranačkog Foruma žena i zagrebačkog ogranka.


"Upravo u Zagrebu očekujemo najviše preferencijskih glasova, na kojima planiramo osvojiti mandat, jer želimo postati prva umirovljenička europarlamentarna stranka", rekao je predsjednik Silvano Hrelja, dodajući da u Zagrebu stranka ima 25.000 članova.

"Ako svatko od njih dovede barem još jednoga glasača na izbore, s 50.000 glasova mijenja se redoslijed na listi i imat ćemo sigurno jednu zastupnicu. To su naše mogućnosti i samo trebamo iskomunicirati našim biračima da je to vrlo važno za budućnost HSU-a i u Hrvatskoj i šire", istaknuo je Hrelja.

Kazao je da trenutačno najviše komunicira s biračima na terenu u sklopu pretkampanje za euroizbore, no da ga uvijek zanima i problematika, mirovinskog i zdravstvenog sustava, te socijale i svijeta rada.

"U sljedećih pet godina politike EU ići će upravo u tom smjeru, i to je naša prilika", naglasila je Višnja Fortuna, koja je sedma na koalicijskoj listi SDP-HNS-IDS-HSU.

"To su upravo područja na kojima radim čitav svoj radni vijek, s našim građanima, a poglavito umirovljenicima. A odbor u koji ću se odmah uključiti bit će onaj za zapošljavanje i socijalna pitanja", istaknula je Fortuna, dodajući kako je sigurna da će je umirovljenici i sve najranjivije skupine hrvatskih građana prepoznati i da će otići u europarlament kao zastupnica koja će raditi na njihovu dobrobit.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.