Politika

S press konferencije

Željko Mikin: Daj čovjeku vlast, pa ćeš vidjeti kakav je!

Željko Mikin: Daj čovjeku vlast, pa ćeš vidjeti kakav je!

Željko Mikin danas je medije upoznao s razlozima zbog kojih je dao neopozivu ostavku na mjesto potpredsjednika ŽO SDP-a, a riječ je o nizu nepravilnosti, pa i korupcije koju provodi predsjednica Renata Sabljar Dračevac.

''Daj čovjeku vlast, pa ćeš vidjeti kakav je'', izjavio je na konferenciji za medije, a sa svojom ostavkom i razlozima iste upoznao je vrh stranke. Ispričao se članovima stranke i biračima jer se zalagao za Sabljar Dračevac.

Među ''grijesima'' Renate Sabljar Dračevac koje navodi Mikin posebno se ističe optužba o samovoljnom raspolaganju financijskim sredstvima stranke, te odbijanje predočenja izvješća o poslovanju od razdvajanja računa s Gradskom organizacijom u ljeto 2010. godine.

''Vršila je pritisak na potpredsjednike nekih organizacija da sazivaju odbore. Sramotan je njezin pokušaj stranačke i političke korupcije člana ŽO Pere Katušića da ne prisustvuje sjednici ŽO na kojoj je trebao donijeti odluku o njezinoj stranačkoj odgovornosti. Uništava ulogu stranke, manipulira članstvom'', naveo je Mikin i zaključio kako nakon 23 godine bavljenja politikom to više ne može izdržati.

Poslao je dopis vrhu stranke, kao i molbu Slavku Liniću da se ispita situacija u raspolaganju novcem u stranci.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.