Politika

Stari Čić

Tomislav Lukšić: Kako razvedena osoba može biti na čelu HDZ-a?

Tomislav Lukšić: Kako razvedena osoba može biti na čelu HDZ-a?

Mladi Lukšić obrušio se na predsjednucu HDZ-a rekavši da je izdala demokršćansku politiku, te da je u Saboru donijela protubožje i protudemokršćanske zakon

Velikogorički HDZ-ovci okupili su se u Starom Čiću kako bi izabrali novo vodstvo gradske organizacije, ali i novog predsjednika između dvojice kandidata. Na mjesto predsjednika računaju dosadašnji Ivan Šuker te velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić.

Iako su upućeni tvrdili da su izbori velika lakrdija te da će Ivan Šuker sasvim sigurno postati stari-novi predsjednik velikogoričkog HDZ-a zato što je, kažu, izbornim malverzacijama, po temeljnim ograncima isposlovao da od 191 delegata s pravom glasa, njegovih birača bude barem 70 posto, pokazalo se da nisu bili u pravu. Pobjeda je stigla, ali je rezultat bio puno neizvjesniji. Kako doznajemo, Šuker je Barišića pobijedio s 98 naprema 88.

I sama rasprava o četverogodišnjem radu Šukera i njegove gradske organizacije protekla je u prilično napetoj atmosferi što je razumljivo jer je Šukerovim oponentima jasno da ga ne mogu smijeniti pa su zato frustrirani. Nakon što je Šuker završio svoje izlaganje u kojem je više hvalio sebe nego velikogorički HDZ, riječ je dobio bivši ministar Dražen Bošnjaković, koji je u svom govoru nedvosmisleno stao na stranu Šukera pohvalivši ga da je jedini koji bez fige u džepu kaže sve što mu je na umu.

Za riječ su se javili i Šukerovi oponenti, poput mladog Tomislava Lukšića koji je optužio cijelo vodstvo stranke te Šukera da su gubitnici koji su zauzeli mjesta u Saboru mladim osobama, a tamo su dobili mjesta i oni koji su se učlanili u stranku prije dva dana. Mladi Lukšić obrušio se i na predsjednucu HDZ-a rekavši da je izdala demokršćansku politiku, te da je u Saboru donijela protubožje i protudemokršćanske zakone.

Zamjerio je predsjednici HDZ-a i što je razvedena, te mu nije bilo jasno po kojim kriterijima netko može biti u vodstvu demokršćanske stranke, jer to mogu biti oni koji su razvedeni. 'U prednosti su oni koji su razvedeni, a još je bolje ako si razveden dva puta', prozvao je Lukšić. Pitao je i Šukera je li jedan od kriterija da budeš uspješan HDZ-ovac ako si bio prije toga član Saveza komunista. Rasprava je nastavljena izlaganjima Šukevorih pristalica i protivnika, iznoseći svaki ponaosob kriterije za izbor odnosno opoziv aktualnog predsjednika.

ŠUKER vs. BARIŠIĆ

Dražen Barišić u svojem je govoru istaknuo kako je danas veliki dan za članove HDZ-a, ali i građane V. Gorice, smatrajući da je dosta vremena izgubljeno. 'Mnogi su mi sugerirali da se ne kandidiram, međutim odlučio sam suprotno, a moj se optimizam temelji na tomu da ste mudri, raboriti i da gledate u budućnost, Moja pobjeda je jamstvo da neće biti straha, bahatosti i iživljavanja', poručio je delegatima.

Ivan Šuker poručio je nazočnima kako njegov protukandidat o svojoj kvaliteti govori kroz djela koja čini kao gradonačelnika V. Gorice, uz ostalo i s minusom proračuna od 30 milijuna kuna. 'Nije mi jasno na čemu to Barišić temelji optimizam i obećava pobjedu na lokalnim izborima', zapitao se aktualni predsjednik Šuker.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.