Politika

Hrvatske korupcijske afere

Dali Vladi da upravlja milijardama, a ona "mutila" s Fimi mediom

Dali Vladi da upravlja milijardama, a ona

Vlada Zorana Milanovića ovlastila je ravnateljicu Središnje agencije za financiranje i ugovaranje (SAFU) Mariju Tufekčić za upravljanje IPA projektima, iako je ona bila ispitivana u aferi Fimi media.

Naime, u tužbi u slučaju Fimi media stoji kako je ta tvrtka zaračunala SAFU vrijednost isporuka u razini od 568 tisuća kuna, doke su ulazni troškovi iznosili svega 207 tisuća. Riječ je o razlici od čak 360 tisuća kuna. Posebno je sporno dodjeljivanje posla svečanog otvaranja pruge Vinkovci-Tovarnik-državna granica kojeg je SAFU dodijelio Fimi mediji iako su prethodno izabrali tvrtku Birt. 

Danas je potpredsjednik Vlade Branko Grčić pojasnio razloge zašto je Vlada ovlastila upravo osobu koja je uvučena u jednu od najvećih hrvatskih korupcijskih afera. Naime, Grčić kaže da joj ugovor o radu uskoro istječe te da je to radno mjesto trebalo ostaviti popunjeno do provedbe natječaja, na koji se ona također ima pravo javiti.

"Radi se samo o produžetku ovlaštenja za poslove s Europskom komisijom vezane za IPA fondove, a stvarni ugovor o radu gospođi, kao i još nekim ljudima, će isteći u narednom razdoblju i u tom trenutku ide postupak izbora nove osobe", objasnio je Grčić.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.