Politika

Zbog ponižavajućeg odnosa

Županijski HSS raskinuo koaliciju s HDZ-om

Županijski HSS raskinuo koaliciju s HDZ-om

Zadarska Županijska organizacija HSS-a na jučerašnjoj je konferenciji za novinare u Zadru objavila raskidanje koalicije s HDZ-om na županijskoj razini. Zbog toga će predsjednica Županijske skupštine Irena Devčić, inače iz redova HSS-a, svoj mandat dati na raspolaganje vijećnicima na sljedećoj sjednici Skupštine Zadarske županije.

Predsjednik Županijske organizacije HSS-a Josip Zubović rekao je da je potpisana koalicija bila samo mrtvo slovo na papiru, te kako u HSS-u poštuju svoga dosadašnjega partnera. "Jednostavno nećemo i ne možemo dopustiti ponižavajući odnos koji je HDZ zauzeo prema nama. Tolerirali smo sva nejavljanja i nemogućnost kontakta s predsjednikom Županijske organizacije HDZ-a Božidarom Kalmetom jer smo razumjeli zauzetost jednoga ministra. No, svemu jednom dođe kraj, pa i ministarskoj poziciji, ali i našoj toleranciji. Uvijek ćemo podržavati projekte koji su na dobrobit našoj županiji, ma tko god bio na vlasti" - rekao je Zubović dodajući kako HSS neće podržavati niti jednu stranku koja se ponaša kao apsolutni vladar i šerif na ovim prostorima, javlja RadioZadar .

Zubović je također rekao kako donesena odluka nije ishitrena niti je donijeta u afektu, te je raspravljena na svim odborima županijske organizacije HSS-a.

Inače, HSS je u Skupštini zadarske županije imao 3 vijećnika, a stranka je na prošlim lokalnim izborima bila dio pobjedničke koalicije HDZ-HSS-HSP-HSLS-HSU.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.