Politika

Uskoro imenovanja

Ana Lovrin na čelu Antikorupcijskog vijeća

Ana Lovrin na čelu Antikorupcijskog vijeća

Bivša ministrica pravosuđa u Vladi HDZ-a i bivša gradonačelnica Zadra, Ana Lovrin, mogla bi se naći na čelu tzv. Antikorupcijskog vijeća, a među članovima bi se mogla naći i bivša premijerka Jadranka Kosor.

 

Hrvatski sabor primio je danas prijedloge Odbora za izbor i imenovanja po pitanju članova Antikorupcijskog vijeća, Odbora za međuparlamentarnu suradnju, predsjednika izaslanstva u Parlamentarnoj skupštini NATO-a, izaslanika u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe, kao i sastava Izvršnog odbora Nacionalne grupe Hrvatskog sabora pri Interparlamentarnoj uniji.

Odbor je Saboru predložio da upravo bivša ministrica pravosuđa sjedne na čelo Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe strategije suzbijanja korupcije, dok bi potpredsjednica Vijeća trebala biti SDP-ova Vesna Fabijančić Križanić.

Za članove vijeća Odbor je predložio SDP-ovog zastupnika, odvjetnika Peđu Grbinu, koji u Puli ima i svoj vlastiti odvjetnički ured. Glas HDZ-a u Vijeću bi trebala braniti bivša premijerka i šefica stranke Jadranka Kosor, dok je za trećeg kandidata Odbor predložio Dragutina Lesara iz Hrvatskih laburista.

Bivši ministar mora, prometa i infrastrukture predložen je za predsjednika saborskog Odbora za međuparlamentaru suradnju.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.