Politika

Premijerkin ključni čovjek

Šeks koordinator za završetak pregovora

Šeks koordinator za završetak pregovora

Iako se činilo da je Vladimir Šeks na izlaznim vratima iz visoke politike, dogodio se preokret. Šeks je ponovo bitan HDZ-ov čovjek koji trenutačno obavlja možda najvažnije posao u Hrvatskoj.

Potpredsjednika Sabora i Nacionalnog odbora za praćenje pregovora premijerka Jadranka Kosor je odredila za koordinatora provođenja akcijskog plana za završetak pregovora u poglavlju 23 - pravosuđe i temeljna ljudska prava, otkriva Novi list.

'Šeks je imenovan odlukom predsjednice Vlade i on već radi taj posao. Njegova zadaća je koordiniranje ministarstava, drugih državnih institucija, Sabora pa i pojedinih zastupničkih klubova poput SDSS-ovog. Šeksa će pronalaziti rješenja za ispunjavanje mjerila, upozoriti ako Vlada treba donijeti još neku odredbu, zakon ili slično', kazao je za Novi list potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac.

Njegove riječi potvrdili su Novom listu i u Vladi uz objašnjenje da je na sastanku na kojem su bili svi ključni ljudi hrvatskog pravosuđa, pa tako i glavni državni odvjetnik Mladen bajić, dogovoreno je da će upravo Šeks biti supervizor provođenja akcijskog plana koji bi trebalo omogućiti završetak pregovora u lipnju.

Vesna Pusić, aktualna predsjednica Nacionalnog odbora za praćenje pregovora trebala bi formirati grupu od tri do pet zastupnika koji će lobirati među kolegama parlamentarcima u članicama EU koje još imaju rezerve prema završetku pregovora već u lipnju. Prema mišljenju Vesne Pusić među zastupnicima-lobistima trebali bi se, uz nju, naći i HDZ-ovka Marija Pejčinović Burić, Milorad Pupovac (SDSS) te SDP-ovac Neven Mimica.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.