Politika

Građani nezadovoljni

Čačić: Građani osjećaju grč u želucu zbog ove Vlade

Čačić: Građani osjećaju grč u želucu zbog ove Vlade

Varaždinska županija „utvrda“ je HNS-a, što potvrđuje i brojka od blizu 9.500 članova ili više od 6 posto biračkog tijela

Građani Hrvatske jasno vide da se cijeli gospodarski „stroj“ naše zemlje raspada. S vanjskim dugom od 45 milijardi eura zemlja je prezadužena, unutarnji dug triput je veći nego 2003., veći je i broj nezaposlenih osoba, dok je broj zaposlenih manji, prenosi dalje.com

Građani osjećaju grč u želucu i gađenje prema ovoj Vladi! K tomu, zadnji događaji u zemlji pokazuju da Vlada jest legalna po broju ruku u Saboru, ali je izgubila legitimitet i autoritet pred građanima!

To je, govoreći o aktualnoj političkoj situaciji u zemlji, na izvještajnoj sjednici ŽO HNS-a Varaždinske županije istaknuo šef stranke Radimir Čačić. Stranačka skupština, u radu koje je sudjelovalo 232 poslanika iz svih stranačkih ogranaka, održana je u Ivancu. Uime domaćina, pozdravio ih je Branko Putarek, predsjednik HNS-a Ivanca, koji je, sa svojih 1090 članova, među najbrojnijima u Hrvatskoj. Na rad županijskog HNS-a u prošlih godinu dana osvrnuo se njegov predsjednik Milorad Batinić.

- Varaždinska županija „utvrda“ je HNS-a, što potvrđuje i brojka od blizu 9.500 članova ili više od 6 posto biračkog tijela. Aludirajući na tu brojku, kolege iz drugih županija kažu da smo prerasli u svojevrsnu „vojsku“. No, takva masovnost ponajviše je rezultat sustavnog rada na terenu. Puno radimo i kontaktiramo s građanima i oni nas prepoznaju kao stranku koja radi i čiji su rezultati vidljivi i opipljivi, bez obzira je li riječ o besplatnom prijevozu, sagrađenim školama i dvoranama ili komunalnim projektima – ocijenio je Batinić.

Župan Predrag Štromar govorio je u lošem financijskom stanju županijskog proračuna te konstatirao da je novčana situacija tako loša da će pod znak pitanja doći provođenje projekata po kojima je Varaždinska županija dosad bila prepoznatljiva. Prozvao je premijerku Kosor i državu, koja je izmjenom zakonskih propisa lani uzela dio prihoda lokalnoj i regionalnoj samoupravi, zbog čega sve općine, gradove i županije bilježe minuse u svojim proračunima.

- Varaždinska županija trn je u oku ovoj vlasti. Dok se drugim gradovima dijeli šakom i kapom, nama su uzeli čak i prostore u Kratkoj ulici, gdje smo oduvijek „stolovali“. Imamo niz projekata koje treba odraditi, među njima je i gradnja šest do sedam škola, ali za njih u Vladi nemamo sugovornika – naglasio je Štromar. HNS-ovci su prihvatili i plan aktivnosti za buduće razdoblje, kojeg je iznio tajnik stranke Alen Leverić. Cijela skupština protekla je u znaku žestokih kritika na račun Vlade i priprema za izbore.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.