Politika

Ipak se vozi službenim automobilom

Premijerka ne zna koliko plaćamo benzin

Premijerka ne zna koliko plaćamo benzin

Kosor je godinama pregovarala sa sindikatima o životnim troškovima i standardu

SDP-ovac Zdenko Franić pitao je premijerku Kosor u Saboru zna li koliko košta litra Eurosupera. Nikakav komentar za njezin odgovor nije potreban, jer naravno da cijenu benzina ne zna: niti ga toči, a niti ga plaća pa ju baš briga je li ispod deset kuna ili iznad. Toliko o socijalnoj osjetljivosti ove Vlade.

"Ja, kao što znate, trenutno obnašajući ovaj posao, ne kupujem sama benzin, ne kupujem niti eurodizel niti bilo što drugo i to je poznata činjenica.", rekla je Kosor i dodala:

"Ali ja znam što ste vi željeli pitati pa ću vam odgovoriti. Mi ćemo učiniti sve da se standard građana Republike Hrvatske ne pogorša, da cijena goriva ne bude takva da uzrokuje nekakvo divljanje cijena. Imate moje obećanje da ćemo učiniti sve što može Vlada iako o tome još nismo razgovarali. Odgovaram i na ono što niste pitali, oko činjenice da Ina nije donijela odluku o poskupljenju a neki drugi jesu, ja ponavljam da mi nismo utjecali na to."

Vrlo predvidiv odgovor za osobu koja se vozi službenim automobilom još otkad je cijena benzina bila triput manja nego sada. Odnosno otkad je HDZ dobio izbore čuvenom "Pinokio" kampanjom, gdje je SDP-ovoj vlasti prigovarao zbog velikog rasta cijena goriva.

Mogla se Kosor sjetiti cijene benzina da je kojim slučajem u medijima čitala nešto drugo, osim spominjanja njezina imena: tko ga uzdiže, a tko ga blati. Mogla je vidjeti da su se svi raspisali o cijeni goriva koja je debelo premašila onu psihološku granicu od osam kuna u koju se kleo njezin prethodnik.

Kosor je godinama pregovarala sa sindikatima o životnim troškovima i standardu. Mogla je pratiti rast cijene benzina. Ali, što je briga? Niti ga toči, niti ga plaća.

Darko Milinović joj je na kraju šapnuo cijenu benzina pa je kratko rekla: "Evo, 9,31, to je odgovor".


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.