Politika

Rezanje troškova

Vlada odbila amandmane na rebalans proračuna

Vlada odbila amandmane na rebalans proračuna

Hrvatski sabor sutra bi trebao glasovati o rebalansu proračuna na koji su amandmane podnijeli samo zastupnici HNS-a

Hrvatska je vlada danas odbila svih 19 zastupničkih amandmana na prijedlog rebalansa državnog proračuna, a potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac zatražio je da se razmotri mogućnost da stavke za obnovu i povratak budu pošteđene smanjenja.

Uzelac je predložio da se Vlada dodatno konzultira sa SDSS-om kako bi se iznašle mogućnosti da se ne diraju stavke predviđene za obnovu i povratak izbjeglica, naglasivši da je riječ o ranjivoj društvenoj kategoriji, jednako ranjivoj kao i umirovljenici, rodilje i socijalni slučajevi.

'Svjesni smo potrebe štednje, ali ona mora biti uravnotežena', rekao je Uzelac na sjednici Vlade.

Premijer Ivo Sanader uzvratio je da se s koalicijskim partnerima razgovora tijekom cijele godine te da će se i dalje razgovarati, ali da svi moraju biti svjesni da moraju podnijeti dio tereta krize.

SDSS-ovi saborski zastupnici zatražili su da se odustane od rebalansom predviđenog smanjenja od 280 milijuna kuna na proračunskim stavkama za obnovu i povratak. Najavili su da će u protivnom biti protiv rebalansa, a i zastupnici drugih manjina najavili su mogućnost da se solidariziraju s njihovim zahtjevima.

Hrvatski sabor sutra bi trebao glasovati o rebalansu proračuna na koji su amandmane podnijeli samo zastupnici HNS-a. S ukupno 19 amandmana kojima bi preraspodijelili oko 536 milijuna kuna oni su zatražili više novca za nezaposlene, radno intenzivne gospodarske grane, i slično.


Reci što misliš!