Politika

Oporba

Milanović: Vlada ima potporu SDP-a

Milanović: Vlada ima potporu SDP-a

U vezi ustavnih promjena rekao je da SDP ne podupire način na koji je formirana radna skupina za promjenu Ustava jer smatra da se o takvim pitanjima najprije treba dogovarati u Saboru

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović u emisiji HTV-a Otvoreno rekao je da premijer Ivo Sanader i Vlada imaju potporu SDP-a u stajalištu da se teritorijem sa Slovencima ne smije trgovati te da medijacija ne smije crtati granice i imati neopozivi pravorijek

Naglasio je da se radi samo o potpori, a da se bilo kakvi dokumenti s političkim i pravnim stajalištima trebaju donositi isključivo u Saboru. Smatra da bi naša Vlada trebala biti aktivnija i nametati ritam slovenskoj strani što u posljednja tri mjeseca nije bio slučaj.

U vezi ustavnih promjena rekao je da SDP ne podupire način na koji je formirana radna skupina za promjenu Ustava jer smatra da se o takvim pitanjima najprije treba dogovarati u Saboru.

Napomenuo je i kako se SDP zauzima da ustavna kategorija postane nezastarijevanje kriminala u procesu privatizacije. Iako bi to bilo presedan jer se nezastarijevanje do sada odnosilo samo na ratni zločin, Milanović je istaknuo da je cilj Ustava zaštititi temeljne vrijednosti društva.


Reci što misliš!