Politika

Evakuirani uredi

U McCainov ured poslano pismo s bijelim prahom

U McCainov ured poslano pismo s bijelim prahom

Sastav bijelog praha nije poznat, kao ni ime osobe na koju je pismo bilo adresirano

Ured republikanskog predsjedničkog kandidata Johna McCaina u predgrađu Denvera evakuiran je u četvrtak navečer, a nekoliko je djelatnika primljeno u bolnicu, nakon što je u ured stiglo prijeteće pismo u čijoj je koverti bio neidentificirani bijeli prah, objavio je glasnogovornik McCainove kampanje.

Pismo je stiglo poštom tijekom poslijepodneva, a djelatnici predsjedničke kampanje odmah su obavijestili lokalnu policiju i FBI, rekao je Jeff Sadosky, glasnogovornik McCainove kampanje iz Washingtona.

Senator McCain u četvrtak je uzeo slobodan dan koji je proveo u svom domu u Arizoni.

- Poduzimamo sve mjere preostrožnosti - rekao je Sadosky i dodao kako je evakuiran još jedan ured u okolici Denvera, u kojem rade deseci ljudi.

Sastav bijelog praha nije poznat, kao ni ime osobe na koju je pismo bilo adresirano.

- Između 5 i 10 ljudi koji su bili u uredu primljeno je u obližnju bolnicu gdje ih pregledava bolničko osoblje - rekao je Sadosky.

Pet je osoba umrlo 2001. godine nakon što je prah antraks poslan poštom u urede američkog Senata i medija, nakon napada 11. rujna.

Kovertu koja je poslana u McCainov ured otvorio je netko od zaposlenika, a na mjesto događaja poslan FBI ured za opasne tvari, kao i osoblje Službe sigurnosti i lokalne policije.

U Denveru se u ponedjeljak održava izborna konvencija Demokratske stranke.


Reci što misliš!