Politika

lokalni izbori 2017.

Nezavisna lista mladih Kolan-Mandre predstavila kandidate za načelnika i zamjenicu načelnika Općine Kolan

Nezavisna lista mladih Kolan-Mandre predstavila kandidate za načelnika i zamjenicu načelnika Općine Kolan

U subotu 18. ožujka 2017. Nezavisna lista mladih Kolan-Mandre je na tribini za članove i simpatizere najavila svoju kandidaturu za nadolazeće lokalne izbore u Općini Kolan.

Na izborima će tražiti povjerenje birača za mjesto općinskog načelnika, zamjenika načelnika i većinu u Općinskom vijeću.

Za mjesto načelnika Općine Kolan borit će se Branimir Tauzer, sa zamjenicom Martinom Šupraha.

Nezavisna lista mladih Kolan-Mandre je na prijevremenim izborima prošle godine osvojila jedan mandat u Općinskom vijeću, a B. Tauzer je od tada do pada proračuna obnašao dužnost predsjednika Općinskog vijeća.

Od osnutka NLM-a prošle godine, ovoj listi su se priključila i 2 dosadašnja vjećnika - Ivan Čemeljić te Šime Gligora (imenjak bivšeg načelnika), kao i brojni istaknuti članovi drugih političkih opcija koji zajedničkim naporima nastoje povući ovu općinu u 3. tisućljeće.

Kao osnovne ciljeve Tauzer je istaknuo promjenu statusa quo u ovoj maloj paškoj općini, ponajviše ponovno pokretanje projekta izgradnje kanalizacije u Kolanu i Mandrama, koja već godinama stoji nedovršena.

Mladi su istaknuli i da im je jedan od osnovnih ciljeva što hitnija izgradnje dječjeg vrtića kojeg sve političke opcije u Kolanu obećavaju cijelo desetljeće, a nikada nije ni započet rad na tome.

Slična je situacija i s uređenjem lučice u Mandrama za koju projekt postoji već godinama, ali je kao i svi kapitalni projekti ostao mrtvo slovo na papiru.

Nazočni su se osvrnuli i na probleme s kojima su se susretali u dosadašnjem radu Vijeća, načelnika, općinskih poduzeća i organizacija prilikom pokušaja da pokrenu projekte i unaprijede Kolan, Mandre i Kolanjski Gajac.

Tijekom nadolazeće predizborne kampanje biti će predstavljen detaljan program rada, te kandidati za Općinsko vijeće ove mlade političke opcije.

"Imam odgovornost i obavezu svojim Kolanjcima i Mandranima ponuditi jasnu alternativu ovome što gledamo zadnjih 14 godina u kolanjskoj politici. Čast mi je bila obnašati dužnost predsjednika vijeća u prošlom kratkom mandatu, ali znam da je moja misija realizirati sve projekte i ideje koje smo zacrtali u našem programu, a to mogu napraviti sa svojim timom jedino kao načelnik Općine Kolan. Siguran sam da će moji sumještani znati izabrati bolju budućnost, zato sam uvjeren u pobjedu na izborima", rekao je Branimir Tauzer.


Reci što misliš!