Politika

odustanak od kandidature

Robert Pauletić odustao od kandidature za splitskog gradonačelnika

Robert Pauletić odustao od kandidature za splitskog gradonačelnika
Miranda Cikotic/PIXSELL

Kandidat Mosta za gradonačelnika Splita Robert Pauletić povukao se iz izborne utrke zato što je, kako je objasnio, u anketama dobio nešto više od deset posto, zato što troje kandidata ima jaču potporu te zato što birači nisu prepoznali njegovu želju da smanji broj zaposlenih u gradskoj upravi.

U priopćenju koje je u srijedu poslao medijima ističe kako smatra da je višak ljudi i nesposobnost gradskih služba Splitu već dugo 'kamen oko vrata'.

"Prema anketama je jasno da ne mogu ući u drugi krug, a iz Gradskog vijeća takve stvari ne mogu mijenjati. Ovo je moja izgubljena izborna bitka - nekad treba znati i odustati. Vraćam se svojim privatnim poslovima jer, srećom, nisam ovisan o politici. Motiv mi nije bio, što sad ovim i dokazujem, ni nekakva fotelja u Gradskom vijeću, ni osobna korist, nego želja da pomognem Splitu", ističe Pauletić.
Zahvalio je Mostu što mu je iskazao povjerenje, ali, kako je rekao, nema više motiva za daljnju političku utrku. "Ostavljam splitski Most u rukama mladih, sposobnih ljudi, koji će sigurno i bez mene ostvariti dobar rezultat na izborima", ističe Pauletić i poziva Mostove birače da toj stranci i dalje budu lojalni.

Još krajem siječnja Most i Božo Petrov osobno predstavili su u Splitu Roberta Pauletića kao svoj izbor za splitskoga gradonačelnika, a on je tada najavio ulaganje u nove tehnologije, zadržavanje mladih Splićana i tehnološki park te smanjenje zaposlenih u gradskoj upravi za 20 posto.

Pauletić je tada, među ostalim, rekao da bi država trebala pooštriti Zakon o državnim službenicima, da treba graditi most Kaštela-Split te riješiti problem odlagališta otpada Karepovca.


Reci što misliš!