Politika

vanjski i europski poslovi

Hrvatska je dobila novu ministricu- Mariju Pejčinović Burić

Hrvatska je dobila novu ministricu- Mariju Pejčinović Burić
Hina/Tomislav Pavlek

Marija Pejčinović Burić bit će nova ministrica europskih i vanjskih poslova, najavio je u ponedjeljak premijer Andrej Plenković, dodajući da od bivšeg ministra Davora Ive Stiera

"Nova ministrica vanjskih i europskih poslova bit će Marija Pejčinović Burić. Mi smo to dogovorili. Ja očekujem normalno funkcioniranje vlade. Ona će u dogovoru s predsjednikom Sabora biti na dnevnom redu i odbora i plenarne sjednice, a kolega Stier će i dalje biti aktivan u Hrvatskom saboru", rekao je Plenković u Dnevniku HTV-a.

Današnja Stierova ostavka bila je očekivana, rekao je premijer, dodajući da su o tome razgovarali "već dulje, tijekom proteklih mjeseci", i da je kod Stiera osjećao "određene rezerve".

Plenković je rekao da nije sa Stierom razgovarao o njegovoj odluci da se vrati u Sabor i ostane glavni tajnik HDZ-a, ali je naglasio da od njega očekuje "lojalan i angažiran rad u Hrvatskom saboru" na tragu onoga kako je HDZ vidio prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman.

"U svakom slučaju ono što želim je da HDZ bude čvrsto pozicioniran i usidren na desnom centru, da ga pozicioniram baš tamo gdje ga je vidio i želio naš prvi predsjednik i utemeljitelj Franjo Tuđman. Ako kolega Stier namjerava pridonijeti takvom pozicioniranju HDZ-a, dobrodošao je", naglasio je Plenković, dodajući da od njega očekuje "lojalan i angažiran rad u Hrvatskom saboru".

 


Reci što misliš!